En Sıcak Konular

Bahçeli: Yolsuzluk ve rüşvetin önü kesilmeli

31 Ocak 2014 22:45 tsi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Kim olursa olsun, yolsuzluk ve rüşvetin önünün kesilmesi lazım" dedi.

Denizli'nin Tavas ilçesi ve Kızılcabölük beldesi ziyaretlerinin ardından Kale ilçesine geçen MHP Genel Başkanı  Bahçeli, belediye başkanı İsmail Yarımca'yı ziyaret etti. Ziyaretin ardından belediye önündeki meydanda ilçe halkına hitap eden Bahçeli, Türkiye'nin önemli sıkıntılar içerisinde olduğunu, yasama ve yürütmenin, AK Parti'nin elinde bulunduğunu ileri sürdü.
 
"Çok tehlikeli bir sosyal hastalık" olarak tanımladığı yolsuzluk ve rüşvetin, "Ben yiyorum, sen yemiyorsun kavgasını başlatacağını, tüm ülkeyi çökerteceğini" ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:
 
"Kim olursa olsun, yolsuzluk ve rüşvetin önünün kesilmesi lazım. Başbakan, 17 Aralık'ta savcıların başlatmış olduğu soruşturmayla, yolsuzluk ve rüşvet konusunda eğer şunu yapabilmiş olsaydı, çok daha milletin minnet duyduğu bir şahsiyet olabilirdi. Savcıların başlattığı ilk araştırmada, bazı bakanların çocukları, bazı bürokratlar ya da bankanın yöneticileri, önemli yolsuzluklar yapmışlar, o anlaşılıyor. 'Ne kadar doğrudur, onu bulmak için bunların savcıya, yargıya, hakimlerin huzuruna çıkması lazım gelecektir' diyerek bunun sorumluluğunu üzerine almış olsaydı, bugün Recep Tayyip Erdoğan farklı bir Recep Tayyip Erdoğan olurdu. Ama bunu yapmadı."
 
Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, bu süreçte "emniyet güçlerini darmadağın etmek" gibi tarihi hataya düştüğünü iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"İşte bu, AKP'nin gidişidir. Bu AKP, tükenmiştir. Savcıya, hakime, emniyet güvenlik güçlerine içten içe darbe vurmaya başlamışsa büyük korkusu var demektir. Önümüzdeki seçim çok önemlidir. AKP'ye oy vermiş kardeşlerim, AKP'ye oy vererek yüzde 51 ile iktidar yaptınız. Yolsuzluk ve rüşvetlerde sizin günahınız yok, yakın çevresi, hanedana yanaşmaları yapıyor ama bunun vicdan azabını hepiniz çekiyorsunuz. İradeni sana vermiştim, tekrar geri alıyorum diyerek, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy kaybı yaptırmanız lazım. Bu oy kaybını yaptırırsanız, AKP de bu oy kaybının manasının ne olduğunu anlayacak, kendisine bir uyarı olacak veya milleti, AKP'ye oy vermiş kardeşlerimizi uyandırmış olacaksınız. Milli iradeyle gelip, milli iradeyi soyup soğana çeviren insanlara öyle bir ders vereceksiniz ki aldığı tokatla bundan böyle Ankara'da dahi dolaşamayacak."
 
Devlet Bahçeli, Türkiye'de kutuplaşmanın ortaya çıktığını ve bin yıllık kardeşliğin tartışılmaya başlandığını ifade ederek, "Türkiye'de, ekonomik kriz yaklaşıyor, kaos var, çatışma hali beliriyor. Ya bu iktidar gidecek, tükenecek veya bu iktidar devam ederse Türkiye, bölünmeye doğru gidecek" dedi.
 
Bahçeli, Suriye'de, "Batı Kürdistan özerk yönetimi" kurulmaya çalışıldığını da iddia etti.

aa


Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,778 µs