En Sıcak Konular

MHP'li Vural: Biz bu oyunların farkındayız

31 Ocak 2014 22:10 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP seçim bürosu açılışındaki silahlı saldırıya ilişkin, "Bu saldırıların amacı MHP'nin duruşunu etkilemek, aynı zamanda tahriklerle toplumun içerisinde kaotik ortamlar oluşturmaktır. MHP olarak biz bu oyunların farkında

Partisinin Malatya'daki seçim çalışmalarına katılmak üzere kente gelen Vural, havalimanında yaptığı açıklamada, milli iradenin tecelli edeceği bir seçime doğru gidildiğini söyledi.

Yerel seçimlerin Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Vural, "30 Mart seçimleri Türkiye'nin kaderini belirleyecektir. Bu iradenin Türkiye'yi bundan sonraki dönemde nasıl idare edeceğine ilişkin önemli mesajlar verilecektir" diye konuştu.

Vural, Türkiye'de kardeşler arasına duvar örülmesine izin verilmemesi gerektiğini belirterek, bu yönüyle bakıldığında 30 Mart seçimlerinin önemli bir mesaj olacağını dile getirdi.

Çözüm sürecine değinen Vural, "Terör bitsin ama Türkiye bitmesin istiyoruz. O bakımdan biz, birlikten, yani rahmetten yanayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de önemli sorunlarla karşılaşıldığında hukukun güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Vural, "MHP olarak mahkemelerde bir ihtisaslaştırma olması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye bir terör sorunuyla karşılaştığına göre elinde silahı bulunana karşı milletin hukukunu güçlendirmek gerektiğini ve hukuk çerçevesinde mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. O bakımdan MHP olarak TMK kanununun 10. maddesi çerçevesinde görevlendirilen mahkemelerin görevlerinin sonlandırılmaması gerektiğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

"Amaç çatışmayı körüklemek"

Vural, MHP seçim bürosu açılışındaki silahlı saldırının amaç ve hedeflerinin toplumda MHP mensuplarını tahrik etmek suretiyle kargaşa çıkarmak ve bu eksenli vatandaşlar arasında çatışmayı körüklemek olduğunu söyledi.

MHP olarak ne kendilerinin tuzağa düşeceğini ne de milleti tuzağa düşüreceklerini belirten Vural, şunları kaydetti:

"Bu saldırıların amacı MHP'nin duruşunu etkilemek aynı zamanda tahriklerle toplumun içerisinde kaotik ortamlar oluşturmaktır. MHP olarak biz bu oyunların farkındayız. Dolayısıyla demokrasinin bize verdiği imkanlar çerçevesinde etkili bir şekilde bu imkanları kullanarak sandıkta sonuç almayı hedefliyoruz. Amaç tamamen MHP ve mensuplarını tahrik etmektir. MHP bu tuzağa düşmemiştir."

aa

Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,552 µs