En Sıcak Konular

MB Kanunu'nda değişiklik gündemde değil

31 Ocak 2014 19:13 tsi
Maliye Bakanı Şimşek, Merkez Bankası'nın Kanunu'nda herhangi bir değişikliğin gündemde olmadığını belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nda gündeme yönelik AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın yapısının değiştirileceğine yönelik iddialara ilişkin,Merkez Bankası'nın Kanunu'nda herhangi bir değişikliğin gündemde olmadığını belirtti.
 
Bakan Şimşek, “Bu spekülasyonların kaynağını bilmiyorum. Ne sermaye üzerinde herhangi bir kısıtlamaya ne de bugün itibariyle Merkez Bankası Kanunu'nda bir değişiklik gündemde değil" diye konuştu.
 
Merkez Bankası'nın Kanunu ile ilgili değişikliğin ne Bakanlar Kurulu gündemine ne de ekonomi yönetiminin gündemine gelmediğini ifade eden Şimşek, "Böyle bir şey söz konusu değildir. Sermaye hareketleri üzerinde bir kısıtlama da gündemde değil" dedi.
 
Kamunun dövize endeksli tahvil çıkarması konusuna yönelik soru üzerine Şimşek, "Borçlanma ve enstrümanlarla ilgili konuların muhatabı Hazine'dir. Bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz" cevabını verdi.
 
 "Küresel sermaye Türkiye'yi terk etmiyor"
 

Büyümede bir revizyona gidilmesi için erken olduğunu anlatan Şimşek, şunları kaydetti:
 
"Seçimlerle birlikte Türkiye'nin öngörülebilirliğinin artacağını düşünüyorum. Yurt dışından kaynaklı önemli bir çıkış da yok. Ocak ayında hisse senedi piyasasına net bazda 24 Ocak itibariyle 34 milyon dolarlık bir giriş var, çıkış yok. Borsadan yabancıların net bazda çıkardığı 1 dolar bile yok. Türkiye'nin büyüklükleriyle karşılaştırıldığında bono ve tahvil piyasasında yabancı çıkışı sadece 843 milyon dolar civarı bir şey o da aslında hiçbir şey değil. Küresel sermaye Türkiye'yi terk etmiyor. Bu anlamda önemli bir çıkış söz konusu değil. Eminim mart seçimleriyle birlikte şu içinden geçtiğimiz süreçte Türkiye çok güçlü bir şekilde çıkacak. Siyasi istikrarın tehlikede olmadığı ortaya çıkacak.
 
Türkiye'ye güven devam ediyor. Yatırımlar tekrar canlanacak. Türkiye ekonomisine ilişkin hedefleri gözden geçirmek için çok erken. Biz piyasa ekonomisi uygulamaya devam edeceğiz. Piyasa kuralları çerçevesinde bu işi götürmeye devam edeceğiz. Bir takım spekülasyonlara kimsenin rağbet göstermemesi gerek. Bizim 11 yıllık geçmişimiz var. Herkes AK Parti'nin, hükümetin duruşunu çok iyi biliyor. Biz güven ve istikrarı esas almış durumdayız. Bizim için sihirli sözcükler bunlardır. Bunları zedeleyecek hiçbir girişimde bulunmayacağız. Bu spekülasyonlara son verilmesi lazım."   

aa




 

Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,442 µs