En Sıcak Konular

Çetin AK Parti'den istifa etti

31 Ocak 2014 14:28 tsi
Çetin AK Parti'den istifa etti AK Parti'de 17 Aralık operasyonu sonrası başlayan istifalara yeni bir isim daha eklendi.

AK Parti'de kesin ihraç istemiyle disipline gönderilen son milletvekili olan İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin'in de istifa etti!

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun "partiye zarar verdiği, parti içinde fitne yaratan konuşmalar yaptığı" gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Müşterek Disiplin Kurulu'na havale ettiği Çetin, düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıkladı.

Çetin'in istifa etmesi durumunda 17 Aralık operasyon larının ardından AK Parti'den ayrılan milletvekili sayısı sekize çıktı.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun "partiye zarar verdiği, parti içinde fitne yaratan konuşmalar yaptığı" gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Müşterek Disiplin Kurulu'na havale ettiği Çetin, bugün saat 14.00'de Meclis'te basın toplantısı yapacağını duyurdu. Çetin, basın toplantısında "dünyada ve mahşerde hocaefendi ile karşılaşanlar ne hissedecekler. Haksızlığa hukuksuzluğa göz yumanlar ahirette ne diyecekler? AK Parti kararmıştır. Yiyenlerden çalanlardan, yolsuzluklardan bıkıp AK Partiye temiz diyen vatandaşlarımızın malesef güvendiği dağlara kar yağmıştır." dedi.

YAZILI İSTEDİLER

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Çetin, ihraç istemi üzerine haksızlığa uğradığını, kendisine atfedilen konuşmaları yapmadığını belirterek disiplin kurulunun karşısına çıkıp neyle suçlandığını öğrenmek istediğini belirtmişti. Ancak Ak Parti Disiplin Kurulu'nun yazılı savunma istemesinin ardından Çetin istifa kararını aldı.

SEKİZİNCİ VEKİL

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından parti içine dönük eleştirileri nedeniyle Kütahya Milletvekili İdris Bal ihracı istenince istifasını açıklamıştı. Ardından eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, benzer süreçle partiden ayrıldı. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ve Burdur Milletvekili Hami Yıldırım ise haklarında disiplin işlemi olmamasına karşın Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yaklaşımına tepki göstererek AK Parti'den ayrılmışlardı.

319'A DÜŞÜYOR

Çetin son bir buçuk ayda partiden kopan sekizinci milletvekili oluyor. Çetin'in istifasıyla AK Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 319'a düşecek. Milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklayan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın dilekçesi ise halen AK Parti Grup Yönetim Kurulu'ndan Meclis Başkanlığı'na iletilmediği için işleme alınmadı.

Bu haber 1,034 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,464 µs