En Sıcak Konular

"Paralel yapı" çöküyor

31 Ocak 2014 11:05 tsi
Akşam Gazetesi Yazarı Emin Pazarcı, Hükümet'in devlet içindeki "paralel yapıları" tek tek ayıkladığını, derin oluşumların can çekiştiğini savundu.

Akşam Gazetesi Yazarı Emin Pazarcı, devlet içinde devlet, paralel devlet ve derin devlet tartışmalarını açtı. Pazarcı, Hükümet'in dış bağlantılara hizmet ettiğini savunduğu 'büyük tehdit' olarak görülen cemaati, organize şekilde devlet birimlerden ayıkladığını iddia etti.

Emin Pazarcı, devlet içinde adeta 'imparatorluk' ilan eden cemaat topluluklarının artık eski gücü kalmadığını, büyük bir kopuş ve kaçış yaşandığını savundu. Pazarcı, Hükümet-cemaat kavgasında, İktidar'ın zaferine doğru bir gidiş olduğunu kaleme alarak, "30 Mart'ta her şey sabitlenecek" imasında bulundu.  

"DEVLETTE CEMAAT KALMIYOR"

Hizmet Hareketi'nin son tartışmalarla, ekonomik ve siyasi açıdan ülkeye çok ciddi sıkıntılar verdiğini anlatan Pazarcı, "Bunun bedelini hep birlikte ödüyoruz. Ama önemli bir nokta daha var. Asıl darbeyi kendisi yedi. Devlet içindeki paralel yapıda çöküş başladı. Kurulan 'korku düzeni' sona erdi. Gerçekler ortaya çıktı. Sonuçta vatandaşlar üzerindeki baskılar azaldı. Şimdi, yetkili makamlara dört bir yandan bilgi yağıyor. Vatandaş, çok önemli ayrıntıları ilgililerle paylaşıyor. Paralel yapının ilginç ve şaşırtıcı yapısı, bütün boyutlarıyla ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

"ANKARA'DA TOPLANTI KALKTI"
Pazarcı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki haftalık toplantıların sona erdiğini örnek vererek, "Türkiye'de öyle bir yapı vardı ki, adeta kutsanmıştı. Tartışılmıyordu, konuşulmuyordu, eleştirmeye de kimse cesaret edemiyordu. Devlet içinde pek çok kurumda alabildiğine yuvalanmıştı. Toplantılar düzenliyor, insanlar da kendilerini o toplantılara gitmek zorunda hissediyordu. Pek çok kişi, paralel yapıdan gelen talepleri imkanları doğrultusunda yerine getirmeye çalışıyordu. Artık çok şey değişti. Şimdi durum öyle değil… Ankara'daki toplantılar bile gerçekleşmiyor" diye konuştu.

Bu haber 1,197 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,686 µs