En Sıcak Konular

Meclis araştırdı; Halkbank temiz çıktı!

31 Ocak 2014 10:58 tsi
Halkbank'la ilgili iddialar üzerine Meclis alt komisyonu tarafından yürütülen soruşturmada bankanın yasadışı herhangi bir işleminin olmadığı kanaatine varıldı

Halkbank 'a yönelik ortaya atılan iddialar üzerine kurulan alt komisyon çalışmalarını tamamladı. Yapılan denetimler sonrasında bankanın üzerine atfedilen iddiaların gerçek olmadığı anlaşıldı.

17 Aralık operasyonu sonrası aracı olduğu ticaretler ve pozisyonu itibariyle hedef kurum haline dönüştürülen Halkbank ile ilgili gündeme gelen iddialar üzerine Meclis'te KİT Komisyonu bünyesinde kurulan alt komisyon gerekli denetim ve incelemeler sonrasında 29 Ocak'ta çalışmalarını tamamladı.

Halkbank'ın itibarını zedeleyen söz konusu iddialar üzerine kurulan komisyon Sayıştay, BDDK ve Halkbank iç denetim birimleri tarafından sunulan farklı veriler doğrultusunda Halkbank'ın belli dönemlerine ait hesaplarını incelendi. Yapılan incelemeler iktidar ve muhalefet partilerinin temsilecilerinin de yer aldığı komisyon toplantılarında masaya yatırıldı ve yöneltilen tüm sorulara Halkbank yöneticileri tarafından tatmin edici cevaplar verildi.

Kapsamlı bir şekilde yapılan denetimler ve bire bir görüşmeler sonrasında ise Halkbank'ın bahsedildiği gibi İran ticaretinde usulsüzlük yapmadığı ortaya çıktı. Alt komisyondan çıkan sonucun üst komisyon tarafından da görüşülmesi sonrasında nihai karar açıklanacak.

Haber7.com'dan Kenan Biter'in haberine göre Meclis KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Meclis Alt Komisyonu'nun Halkbank'ın 2011 ve 2012 yıllarına ait Sayıştay raporlarını değerlendirmek üzere toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi. Kinay, bu toplantıda hem iktidar partisi hem de muhalefet partilerinin temsilcileri tarafından Halkbank yöneticilerine yöneltilen sorulara tatmin edici cevaplar verildiğini ifade etti.

Kinay, Halkbank'ın İran ticaretinde, gerek Sayıştay, gerek BDDK gerekse kendi iç denetim biriminin raporları dikkate alındığında ulusal ve uluslararası mevzuat açısından her hangi bir aykırılığın söz konusu olmadığını söyledi.



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,109 µs