En Sıcak Konular

''Suriye rejimi siyasi çözümlere inanmıyor''

31 Ocak 2014 10:56 tsi
Suriye Kürt Ulusal Konseyi Üyesi Brimo, "Cenevre'de sonuç alınmaması, Esed rejiminin diyaloglara kapalı olduğunun uluslararası teyidi olur. Rejim, siyasi çözümlere inanmıyor" dedi.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi Üyesi ve  Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (El Parti) Sözcüsü Nuri Brimo, siyasi çalışmalarını yürüttüğü Irak'ın Erbil kentinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada,Cenevre-2 Konferansı'nı ve Suriye'deki son durumu değerlendirdi.
 
Cenevre'nin geç de olsa atılmış doğru ve büyük bir adım olduğunu ifade eden Brimo, Cenevre'de sonuç alınmamasının muhaliflerin işine yarayacağını savunarak, şunları söyledi:
 
"Esed rejimi, diyalog ve müzakereyi bilmez ancak öldürmekten anlar. Cevevre'de amaçlanan geçici bir hükümetin kurulmasıdır. Fakat rejim, buna itiraz ediyor. Esed, diyor ki 'uluslararası camia bize yardım etsin Suriye'deki terör gruplarını temizleyelim.' Oysaki terörü Tora Bora'dan, Lübnan'dan ve Irak'tan Suriye'ye getiren Esed'dir. Cenevre'de bir sonuç alınmaması, Esed rejiminin diyaloglara kapalı olduğunun uluslararası teyidi olur. O zaman biz Suriye muhalefeti olarak Birleşmiş Milletler ve ilgili devletlere başvurarak Suriye'deki sorunun artık diyalogla çözülme sürecinin tükendiğini, askeri yöntemlerin denenmesi gerektiğini teklif edebiliriz. Çünkü rejim, siyasi çözümlere inanmıyor."
 
"Esed, Hitler'i geçti"
 
Brimo, AA'nın yayımladığı Suriye'deki katliam fotoğraflarıyla ilgili ise "Beşşar Esed, Suriye'de yaptıklarıyla Adolf Hitler'i geçti. Esed, masum insanları çocuk, kadın, yaşlı demeden yakıyor, asıyor ve kesiyor. Bu fotoğraflar ve görüntüler, yapılan işkence ve katliamların belgesi oldu. Savaş bittikten sonra insani bilançonun sanıldığının çok üstünde olduğu görülecektir. Her gün başka bir yerde toplu olarak görülmüş insan cesetleri çıkıyor. Kim bilir böyle kaç tane toplu mezar var. Bunların ortaya çıkarılması için BM ve uluslararası toplumun biran önce harekete geçmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.
 
EL Parti'nin de üyesi olduğu Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin, SMDK ile birlikte hareket ettiğini anlatan Brimo, "nasıl bir Suriye istiyorsunuz" sorusuna, "Biz diyoruz ki Suriye için en ideali federal sistemdir. Suriye'deki etnik ve dini unsurlar ancak böyle bir sistemde bir araya gelebilir" diye konuştu.  

aa


Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,791 µs