En Sıcak Konular

ABD Suriye'deki yeni düşmanını buldu

30 Ocak 2014 14:38 tsi
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Suriye’deki Nusra Cephesi’nin ABD’ye saldırma amacında olduğunu iddia etti

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Suriye’de Esad rejimine karşı savaşan El-Kaide bağlantılı olduğunu iddia ettiği Nusra Cephesi'yle ilgili çeşitli iddialarda bulundu.

Clapper, Senato’nun İstihbarat Komitesi’nde ABD’ye yönelik ulusal güvenlik tehditleri konusunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katıldı ve ülkesinin ulusal güvenliğine yönelik tehditler hakkında bilgi verdi. Clapper, Suriye’de bulunan radikal örgütlerle ilgili yaptığı tespitlerde, Esad rejimine karşı savaşan El-Kaide bağlantılı olduğunu ileri sürdüğü Nusra Cephesi’nin ABD’ye saldırma arzusunda olduğunu iddia etti.

Clapper, El-Kaide bağlantılı bir çok grubun bu ülkede eğitim kampları oluşturarak, milislerini “kendi ülkelerine geri dönüp daha fazla saldırı gerçekleştirmek üzere eğittiğini” ileri sürdü. ABD istihbaratının başında bulunan Clapper, Suriye’de Beşşar Esad’a karşı savaşan binlerce isyancından 26 bininin aşırılık yanlısı olduğunu ileri sürdü.

7 BİN YABANCI SAVAŞÇI VAR

James Clapper, Suriye'de Esad'a karşı savaşan muhaliflerin 7 bininin Avrupa ve Ortadoğu bölgesi ülkelerinin de aralarında bulunduğu 50 farklı devletten gelen yabancı savaşçılardan oluştuğunu kaydetti.

ESAD KİMYASAL SİLAHLARI TESLİM ETTİ

Suriye rejiminin elinde bulundurduğu kimyasal silahlarla ilgili sorulan soru üzerine açıklama yapan James Clapper, kimyasallardan çok Nusra cephesiyle ilgili konuştu. Nusra cephesinin Amerika'ya saldırı hazırlığında olduğunu ileri süren Clapper kimyasal silahlarla ilgili de kısa bir açıklama yaptı.

Clapper, Esad rejiminin kimyasal silahlarını teslim ettiğini ancak hala elinde biyolojik silahların bulunduğunu ifade etti. Fakat aynı konuyla ilgili dün bir rapor yayınlayan Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü (OPCW) Esad rejiminin kimyasal silahların yüzde 99'luk kısmını hala teslim etmediğini ve uluslararası kamuoyunun bu durumdan endişe duyduğunu ifade etmişti.

Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,090 µs