En Sıcak Konular

Ölüp, dirilenin çalınan kanı

30 Ocak 2014 13:43 tsi
Ölüp, dirilenin çalınan kanı Bu bir İYİBİLGİ haberidir...

iyibilgi Ankara

Papa 2. Jean Paul'un kanı çalındığına ilişkin haberler birkaç gündür hem klasik hem de sosyal medyanın ilgi konularından biri. İlk ilginç bilgi elbette Papa 2. Jean Paul'ün 1981 yılında Mehmet Ali Ağca'nın suikast girişimine uğrayan kişi olması.

Hemen ardından gelen bilgi ise, "Ölü Papa"nın çalınan kanının işte bu suikast yüzünden dökülen kan olması! Bu kan özel bir şişede saklanıyordu ve olayın duyulmasının hemen ardından "satanistler" şüpheliler listesinin ilk sırasına oturdu.

Esasen, çalınan bu kan dünya çapında korunan 3 tüp kandan biriydi ve daha önce de biri çalınmıştı! (2012 yılında bir trende seyahat ederken 3 hırsız tarafından soyulan rahip Augusto Baldini'den çalınmıştı. Yani şimdi çalınan orijinal kandan biri.)

Böyle bir konunun yoğun spekülasyonlara meydan vermemesi mümkün değil. Satanistler, Volac iblisinin egemenliğinin başladığı 25-29 Ocak tarihlerine ve akabinde yine aynı inanış çerçevesinde 1 Şubat'ta kutlanan Imbolc (Ateş'in Bayramı) Bayramı'na denk geldiği iddiaları hep bu heyecanın parçaları. (İlginç olan ilk akla gelmesi ve şimdiye kadar ayyuka çıkması gereken Vampir odaklı teorilerin çok parlamaması!)

'Öldürülenin kanı!'

İnsanoğlunun ölüm anı eğer modern dünyada gerçekleşiyorsa, bir hastanede veya tıbbi müdahale anında olacağı varsayıldığından, hayatını kaybeden insanların kısa süre önce kanlarının alınmış olması anormal bir durum değil.

Ancak-şimdi detaylarına girmemizin yazının hacmi yüzünden zor olan-Hıristiyanlıkta "kan"ın anlamı düşünüldüğünde-ki inancın tam merkezindedir-İsa'nın kanı ve kanın dökülüş biçimi ile Hıristiyanların bu konudaki ritüelleri anımsandığında, öldürülen kişinin de "Tanrı'nın yeryüzündeki gölgesi" inancı hesaba katıldığında, "suikasta uğrayan, ölmek üzere olan Papa'nın kanı" bu açılardan bambaşka anlam ve akıllar üretebilir!

Ancak başka ilginç örnek var. Sadece birini alalım.  ABD eski Başkanı Ronald Reagan'ın 1981'de uğradığı suikast girişiminin ardından kaldırıldığı hastanede çalınan, başka bir ülkeye kaçırılan kan satışa çıkarılmıştı! (Mayıs 2012) Ailesi ve resmi kurumlar tarafından "alçaklık" olarak nitelendirilmişti.

Kısaca "öldürülme anının kanı" neredeyse "kırmızı civa" efsanesi boyutunda. Ama eğer "öldürülme"den kurtuldularsa-yani Hıristiyan inancının "dirilme"si-o kanın değeri bambaşka oluyor ve doğrusunu söylemek gerekirse daha ciddi boyutları bulunuyor.

Bu durumda "suikasta uğrayanlar" ve "kurtulanlar" listesini gözden geçirmek konusunda güçlü bir istek duyabilirsiniz. Siz bilirsiniz!

www.iyibilgi.com

 



Bu haber 3,823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,663 µs