En Sıcak Konular

Kanal D'ye sert tepki: Kutsalımıza saygı göster

18 Ağustos 2007 09:38 tsi
Kanal D'ye sert tepki: Kutsalımıza saygı göster KanalD'de yayınlanan bir dizide köpeğe Hüseyin isminin verilmesi Caferileri ayağa kaldırdı. Kalabalık bir toplulukla televizyon önüne gelen göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Kanal D bugün anahaberde özür dileyecek...

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan dizide bir köpeğe "Hüseyin" isminin takılmasını protesto eden yaklaşık 500 Caferi, Doğan Medya Center binası önünde eylem yaptı. Binaya girmeye çalışan grup, polis engeline takıldı. Yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından Kanal D Ana Haber Bülteni'nde özür dilenmesi sözünü alan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Kanal D'de yayınlanan "Kavak Yelleri" isimli dizide bir köpeğe "Hüseyin" ismininin takılmasını protesto eden yaklaşık 200 kişilik Caferi grup, saat 20.00 sıralarında Doğan Medya Center binasında bulunan Dünya Gazetesi'nin arkasında toplandı.

Burada slogan atan grup, hızını alamayarak Doğan Medya Center'ın ana giriş kapısına doğru koştu. Grup üyeleri binadan içeriye girmeye çalıştı; ancak kapının önünde bekleyen polis ekipleri grubun binaya girişini engelledi. Tam bu sırada grup ile polis arasında arbede yaşanırken, eylemcilere biber gazı sıkan polis Caferileri sakinleştirmeye çalıştı.

Doğan Medya Center'ın önünde bekleyen grupun sayısı, kadınların ve çocukların da gelmesiyle yaklaşık 500 kişiye ulaştı. "Ali bizim canımız feda olsun kanımız", "İslam'a uzanan eller kırılsın", "Muhammed'e uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atan grup, Hz. Ali'nin resminin bulunduğu pankart ve Türk bayrakları taşıdılar.

Zaman zaman grup ile polis arasında arbede yaşanırken, Caferiler sık sık tekbir getirdi. Grup liderleri grubu sık sık sakin olmaya davet etti.

Bu sırada grup arasından seçilen 5 kişi, Kanal D'nin yöneticileriyle görüştü. Yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan Halkalı Zeynebiye Camii İmamı Hamit Turhan, Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Ülker Şahin'in inançlara saygılı olduğunu söylediğini ve bu olaydan dolayı üzgün olduğunu belirttiğini kaydetti. Şahin'in cumartesi günü yayınlanacak olan Kanal D Ana Haber Bülteni'nde bu konuyla ilgili özür dileneceği sözünü verdiğini ifade eden Turhan, "Biz kesinlikle ortamı germeyeceğiz; ama yapılanlara da sessiz kalmayacağız. Umut ederim Şahin sözünü yerine getirir." açıklamasında bulundu.

İnsanların isimlerinin -özellikle kutsal kişilerin adlarının- hayvanlara isim olarak takılamayacağını anlatan Turhan, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ı bu konuyla ciddiyetle eğilmeye davet etti.

Grup yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,768 µs