En Sıcak Konular

Kuşatıldık!

30 Ocak 2014 10:05 tsi
Kuşatıldık! Manevra kabiliyetimizi sıfırlamak istiyorlar.

Ekonomi, gündemin ana maddesine oturmuş durumda. Normaldir. Vatandaş, önce eve götüreceği ekmeğe, cebindeki paranın değerine, eğer borçlanmışsa, o borcu nasıl ödeyeceğinin hesabına bakar. Küresel ekonomide yaşanılan sıkıntıların, bir gün, yaşantımıza sızabileceğini artık hepimiz biliyoruz. Amerikan Merkez Bankası FED'in geçtiğimiz mayıs ayından bu yana almakta olduğu kararlar, dünyanın gelişmekte olan ekonomileri olarak adlandırılan Brezilya, Hindistan, Rusya, Çin, Güney Afrika, Meksika ve Türkiye ekonomilerinde fırtına yarattığı açık gerçek. Listeyi uzatabiliriz. Anladığım şu: 2008 yılında ağır ekonomik krize giren Avrupa ekonomilerinde beklenilen rahatlama yaşanmadı, dünyanın gelişmiş ekonomileri, 840 trilyonu bulan küresel fonların gelişen pazarlardan tekrar kendilerine dönmesi için manevra gerçekleştiriyorlar.
...

İran, Türkiye açısından 80 milyon nüfuslu bir pazar, komşumuz, ama o pazara giremiyoruz, çünkü ABD Hazine Müsteşarı David Cohen iki de bir Ankara'ya gelip, "İran'la ticaretin zamanı değil, bu ülkeye dönük ambargoyu delmeyin" deyip duruyor. 

...

Ankara, Erbil'deki Kürt akrabasından petrol almaya kalktı, ilk tepki Bağdat'tan değil Washington'dan geldi!.. İran'la ticareti şu veya bu şekilde sürdürmeye çalıştı, Halkbank Genel Müdürü cezaevinde!..

Türkiye, İran'la ilişkilerini sıcak tutar, Suriye ile "Şamgen" olarak adlandırılan liberal uygulamalara yönelirken, bazı kalemler, Ankara'yı, "neo-Osmanlıcı" olarak adlandırıyor, hatta "şer ittifakının" üyesi olmakla suçluyorlardı. Şimdi aynı kalemler, "sıfır sorun" politikasının nasıl çuvalladığını, Türkiye'nin nasıl yalnız kaldığını kamuoyuna pompalamaya uğraşıyorlar.

Aslında dert şu: Türkiye kontrol altında tutulacak, kendi açtığı kulvarlarda koşması önlenecek küresel sistemin musluk başındakilere bağlı bir ülke olarak varlığını sürdürecek.

Ardan Zentürk / Star  (İlgili kısım)



Bu haber 1,781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,759 µs