En Sıcak Konular

20 ülke bir Türkiye etmedi

30 Ocak 2014 10:04 tsi
Birleşmiş Millletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Suriyeli mültecilerin sığınması sayısı ile ilgili rakamları açıkladı.

Birleşmiş Millletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, 2014 yılında Batılı ülkelerin kabul edeceği Suriyeli mülteci sayısını açıkladı. 20 ülkenin kabul edeceği toplam mülteci sayısı 17.859. Bu rakam neredeyse Türkiye'ye bir günde gelen mülteci sayısına eşit.

2014 SONUNDA MÜLTECİ SAYISI 1 MİLYONU BULACAK

Suriye'de 2011 Mart ayında başlayan iç savaşta şimdiye kadar 130 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Geçen üç yıla yakın süreçte 2.3 milyon Suriyeli ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Halihazırda Lübnan'da 869 bin, Ürdün'de 600 bin, Türkiye'de 582 bin, Irak'ta 213 bin ve Mısır'da 132 binden fazla olmak üzere, bölgede 2,3 milyon kayıtlı Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Ancak bu süreçte Batılı ülkeler sadece 55 bin civarında Suriyeli mülteci kabul etti. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) hazırladığı rapora göre 2014 yılı sonuna kadar Suriyeli mültecilerin sayısı 4.1 milyona ulaşacak. UNHCR'nin hazırladığı eylem planına göre 2014 sonu itibarıyla Türkiye'deki mültecilerin sayısının 1 milyonu aşması bekleniyor. UNCHR, 2014 yılında Batılı ülkelerin kabul edeceği mülteci sayısını açıkladı. Batılı 20 ülke 17 bin 859 Suriyeli mülteciyi kabul edeceğini açıkladı.

BATI BAŞARISIZLIĞA UĞRADI

İtalya, Yunanistan, Portekiz ise herhangi bir taahhütte bulunmadı. UNHCR Batılı ülkelerin daha fazla Suriyeli mülteciyi kabul ederek bu rakamın 30 bine ulaşması çağrısında bulundu. Ancak BM'nin hedefinin tutturulması zor. Batılı ülkelerin kabul edeceği toplam mülteci sayısı, Türkiye'ye bir günde gelen mülteci sayısından az. Daha önce Suriye'nin komşularının Suriyeli mültecilerin yüzde 97'sini kabul ettiğini açıklayan Uluslararası Af Örgütü, Batılı ülkelerin uluslararası başarısızlığa neden olduğunu açıkladı. Yunanistan ve Bulgaristan'ın mültecileri Avrupa'ya sokmamak için insan haklarını ihlâl ettikleri belirtildi.

Suriye'deki okulların yüzde 80'i ya yıkıldı ya da hasara uğradı ve birçoğu her iki taraftan da savaşçılar tarafından kullanılıyor. Savaş öylesine büyük travma yarattı ki çocuklar iletişim kurmayı kestiler.

Hangi ülke kaç Suriyeli alacak?

Almanya: 11 bin

ABD: 2 bin

İsveç: 1.200

Norveç: 1.000

İngiltere: 500

Fransa: 500

Avustralya: 500

Avusturya: 500

Finlandiya: 500

Hollanda: 250

Kanada: 200

İsviçre: 150

Danimarka: 140

İspanya: 130

İrlanda: 90

Belçika: 75

Lüksenburg: 60

Moldova: 50

Macaristan: 10

Lihtenştayn: 4

haber7

Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,510 µs