En Sıcak Konular

İslami Cephe'den IŞİD'e operasyon

29 Ocak 2014 14:43 tsi
Suriye'de İslami Cephe'ye bağlı birliklerin, Halep'in kuzeyindeki bazı bölgeleri kontrol altında tutan IŞİD'e karşı ağır silahlar ve tanklarla operasyon düzenlediği bildirildi.

Suriye'de İslami Cephe'ye bağlı birliklerin, Halep'in kuzeyindeki bazı bölgeleri kontrol altında tutan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı ağır silahlar ve tanklarla operasyon düzenlediği bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi Halep Medya Sorumlusu Ahmed Hasan Ubeyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslami Cephe birliklerinin Halep'in kuzeyindeki Kafr Hamra beldesinde IŞİD'in kontrol ettiği bazı noktalara yönelik operasyonlar düzenlediğini ve söz konusu alanların ele geçirildiğini belirtti.

Saldırılarda çok sayıda  IŞİD üyesinin esir alındığını aktaran Ubeyd, belde çevresindeİslami Cephe ile IŞİD üyeleri arasındaki şiddetli çatışmaların halen devam ettiğini kaydetti.

Halep'te Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Çoban Bey beldesine dün ağır silahlarla saldırıldığını hatırlatan Ubeyd, ''İslami Cephe, Halep'in Kafr Hamra beldesinde 'Nahravant' adı altında IŞİD'e karşı operasyon düzenliyor. Cephe, bazı beldelerde IŞİD'in ilerlemesini durdurdu. Silahlı muhalifler Halep'te iki cephede savaşıyor. Güneyde rejim güçleriyle, kuzeyde ise  IŞİD üyeleriyle mücadele ediyor.IŞİD ve Esed rejimi, Halep ve çevresinde muhaliflere karşı ortak olarak savaşıyor'' diye konuştu.

Neyrab Askeri Havaalanına saldırı

Halep'teki Tevhid Tugayı Basın Sorumlusu Salih Anadani de AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslami Cephe'nin, Halep'te rejimin denetimindeki Neyrab Askeri Havaalanına ağır silah ve tanklarla saldırarak rejime büyük zayiat verdirdiği söyledi.

''Suriye'de silahlı muhalifler, Suriye ordusuyla değil, Hizbullah ve Şii milislerle savaşıyor" diyen Anadani, Şam yönetiminin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelerdeki halkı kaçırmak için kente her gün varil bombasıyla saldırdığını, bu nedenle her gün çok sayıda insanın öldüğünü veya yaralandığını ifade etti.

AA



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,618 µs