iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Katliama 'light' yanıt: 'Hafif silah'!

29 Ocak 2014 14:18 tsi
Katliama 'light' yanıt: 'Hafif silah'! ABD Suriye’deki ılımlı muhaliflere, içinde tabanca da bulunan hafif silah göndermeye 'devam' kararı aldı! Washington’un bu 'dev' hamlesinin ardında, iki gizem var.. Yağmur yağmadan okuyun... iyibilgi Ankara

Amerikan yönetimi kısa süre önce, Suriye’ye gönderdiği silahların radikal unsurların eline geçebileceği endişesiyle muhaliflere yardımını kesmişti. Şimdi yeni ve gizli bir oturumla "devam" kararı aldı.
Ancak bu silahlar “hafif” yani “light” olacak. Muhtemelen taşıma kolaylığı sağladığından "tabanca" da gönderilecek silahlar arasında sayılıyor! Bunun yanı sıra tanksavar tipi nispeten güçlü silahların da paket de yer alacağı söyleniyor.

Amerika bunu neden yapıyor, yapmıyor?

Washington’un bu naif hamlesinin ardında iki gerekçe görünüyor; bunlardan birincisi çok önem verdikleri bölgedeki radikal grupların eline kritik silahların geçmesi korkusu.

İkincisi ise, Suriye’deki büyük rezaleti ve Esad’ın da açık biçimde insanlık suçu işlediğini gösteren, belki de uluslararası mahkemeye gönderme olasılığı yaratan rapor ve resimlerin ortaya çıkması. Bunlara karşı, "işte biz de bir şeyler yapıyoruz" anlamına da geliyor bu yeni karar. Tabii ne kadar ikna edici ayrı konu.
Hafif silahların Şam yönetimine etkisi ise apayrı bir tartışma konusu. ABD’nin Afganistan’ın Sovyetler tarafından işgalinde bu ülke muhaliflerine verdiği omuzdan havaya atılan taşınabilir füzeler veya mühimmatı da bol yeni tank-savar sistemleri Suriye için daha ciddi bir adım sayılmaz mı?

Hangisi olursa olsun, Esad yönetimi tarafından sistematik biçimde öldürülen binlerce insan için bir şey değişmeyecek! Ancak “light” silahlar binlercesinin daha ölüme gönderilmesini ne kadar engelleyebilecek?

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,434 µs