iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

ABD bize 'karakter atıyor'!

29 Ocak 2014 11:53 tsi
ABD bize 'karakter atıyor'! ABD Savunma Bakanı 27 Ocak'ta gelecekti, gelmedi. Diyorlar ki, ‘Çin füzeleri yüzünden’! Başbakan Erdoğan’ın İran ziyareti öncesi ‘finansal istihbarat şefi’ni de göndermeseydiniz o zaman!.. iyibilgi Ankara

ABD’nin Bakan seviyesinde ve mazeretsiz resmi ziyaret iptal etmesi her zaman önemli bir konu olarak görülür diplomaside. Bu nedenle, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’in, Avrupa turu kapsamında 27 Ocak’ta Ankara’ya planlanan ziyaretini iptal etmesi üzerinde durulmayı gerektiriyor.

Bu ziyaret resmi takvimi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere konuyla ilgili yetkilileri kapsıyordu ama işin asıl rengi, Başbakan Erdoğan’ın, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Riccardone’ye yönelik sözlerinin ardından gelecek olmasıydı.

Çin füzelerini anladık da siz de biraz kımıldayın!

 Kuşkusuz Savunma Bakanı Hagel’in ziyareti gerçekleşseydi şu iki konu da masaya gelecekti; Suriye ve radikal örgütler, Çin füze savunma sistemi. Burada tartışmalı bir konu Türkiye’nin ihale tekliflerinin güncellenmesi konusunda 31 Ocak’a kadar tanınan sürenin sonuna gelinmesi! Ancak yeni “duyumlar” bu sürenin Nisan ayına kadar ötelendiğini söylüyor. Bu bilgi ile ziyaret iptali arasında nasıl bir bağ var henüz belli değil. Yine de ABD firmaları ve diğer ülke firmaları yeni teklifler getirmek noktasında ağırdan alıyorlar.

Ankara'nın gözü yollarda kaldı mı?

Savunma Bakanı’nın herhangi bir nedenle resmi Türkiye ziyaretini iptal etmesi elbette Ankara tarafından hızla dikkate alınacak bir konu. Buradaki mesaj da şimdiden çözülmeye başlanmış durumda. (Bu arada ABD’nin bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmadığını, belki Ankara’ya özel bir mesaj iletilmiş olabileceğini not düşmek gerekiyor.)

Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Bakan Hagel’in Türkiye ziyaretini iptal ettiği günlerde bir başka önemli Amerikan görevlisi, ABD Finansal İstihbarat’tan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Cohen Türkiye’deydi!

Cohen’i özellikle Halkbank vakasından anımsayanlar, Başbakan Erdoğan’ın İran gezisi öncesi ziyaretini başka bir gözle izlemek gerektiğini biliyorlar. Ancak burada konu şu; ABD sebep her ne ise Savunma Bakanı’nı göndermezken Cohen’i neden gönderiyor? O Çin füzeleri yüzünden kızgın değil mi?

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,749 µs