En Sıcak Konular

Şemdinli Davası yeni heyette

17 Ağustos 2007 22:25 tsi
Şemdinli Davası yeni heyette    

Şemdinli Davası'nda tutuklu bulunan astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş, haklarında verilen hapis kararının Yargıtay 9. Dairesi tarafından bozulmasından sonra bugün Van'da yeni atanan mahkeme heyetinin önüne çıktı.

Şemdinli Davası'nın yeni mahkeme heyeti de, sanık ve avukatlarının görevsizlik ve tahliye taleplerini reddetti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitapevi'nde 5 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen bombalama olayı ile ilgili davanın duruşmasının görüşülmesine Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Saat 14.50 sıralarında başlayan davanın duruşmasına 39 yıl 10 ay 27'şer gün ağır hapis cezasına çarptırılan ve Van Askeri Cezaevi'nde bulunan astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ile Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan PKK itirafçısı Veysel Ateş katıldı. Bombalama eyleminin meydana geldiği Umut Kitapevi sahibi Seferi Yılmaz ile olayda hayatını kaybeden Zahir Korkmaz'ın eşi Hamide Korkmaz ve patlamadan yaralı olarak kurtulan Metin Korkmaz da mahkemede hazır bulundu.

Daha önceki duruşmaları yürüten ve sanıkları 39 yıl 10 ay 27'şer gün ağır hapis cezası çaptıran mahkeme Başkanı İlhan Kaya ile üyelerin tayinlerinin çıkması üzerine Van'a yeni atanan heyetten Mahkeme Başkanlığı'nı Mehmet Ekinci yaparken, üyeler olarak Müslüm Uzun ve Serdar Ergün görev aldı. Yaklaşık 2 saat süren duruşma, tarafların savunma yapmaları şeklinde geçti. İddia makamını temsil eden Cumhuriyet Savcısı Bahadır Saka ise Cumhuriyet Savcısı Sezgin Kanmaz'ın önceki duruşmalarda sunduğu mutalaasını tekrarladı. Mahkeme heyeti, duruşmanın sonunda sanık ve avukatlarının görevsizlik ve tahliye taleplerini reddederek, mahkeme heyetinin göreve yeni atamasından dolayı dosyayı inceleyeceği gerekçesiyle sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı 14 Eylül 2007 tarihine erteledi.

Duruşmanın ardından Adalet Sarayı'ndan ayrılan sanıkların avukatı Vedat Gülşen, davaya Yargıtay 9. Dairesi tarafından 'eksik soruşturma' ve 'görevsizlik' kararı verildiğini hatırlatarak, "Tayini çıkan mahkeme heyeti bunu bir karara bağlayamadı. Yeni gelen heyet de dosyayı inceleyeceği gerekçesiyle bir karara bağlayamadı. Mahkeme heyetinin dosyayı inceledikten sonra Yargıtay 9. Dairesi'nin bozma kararına uyarak görevli askeri mahkemeye gönderilmesi gerekir" dedi.

aktifhaber



Bu haber 336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs