En Sıcak Konular

BDP: Asla provokasyona gelmeyeceğiz

28 Ocak 2014 17:22 tsi
BDP lideri Demirtaş, bazı seçim bürolarına yapılan saldırıların partisiyle ilişkilendirilmesini eleştirerek, "Hiçbir partiye ve adaya karşı kirli bir tezgahın içinde olmadık. Asla provokasyona gelmeyi" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere değindi. Seçimlerden çıkacak sonuçla Türkiye'nin genel seçimler için güçlü bir alternatif kazanmış olacağını belirten Demirtaş, bu çerçevede durdurulmak istendiklerini iddia etti.

Özellikle bugünlerde bazı siyasi partilerin seçim bürosu önünde yaşanan kavgaların, ölümlerin, tartışmaların doğrudan veya dolaylı partileriyle ilişkilendirilmeye  çalışılmasının nedeninin de bu olduğunu savunan Demirtaş, herkesin bu konuda çok dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Demirtaş, şunları söyledi:

"Hiçbir partiye, hiçbir adaya karşı asla ve asla kirli bir tezgahın içinde olmadık olmayız. Asla provokasyonlara  gelmeyiz. Biz ucuz bir parti değiliz. Ne geçmişte,  ne gelecekte kendimizi kullandırtmadık, kullandırtmayız. Kimseye tetikçilik yapmadık, yapmayız. Parti gençliğimiz de  son derece bilinçli, örgütlüdür. Herkesin bu konuda  söylediğine daha dikkat etmesi lazım. Biz demokratik bir seçim yarışı istiyoruz. Herkes çıksın meydanlarda projeleriyle, fikirleriyle konuşsun. Halk zaten fikri olanla, olmayanı görüyor. Biz istiyoruz ki daha fazla konuşsunlar. Daha fazla konuşsunlar ki mal meydana çıksın. Bütün adaylar HDP'li, BDP'li adaylarla televizyona çıksın. Çıksın ki fark ortaya çıksın, görünsün. Dikkat edin hükümet sözcüsü dahil olmak üzere doğrudan veya dolaylı bütün bu provokasyonları partimizle ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Birileri bu ortamdan faydalanıp sosyal medya üzerinden parti teşkilatlarımıza saldırı hazırlıkları yapıyor. Bu kirli oyunlara karşı MHP'nin de MHP gençliğinin de dikkatli olması lazım. BDP'nin bu kirli taraklarda bezi yoktur. Bu şekilde davranarak asıl faillerin üzerini örtüyorlar. Kendilerine saldıran, saldırtan asıl faillerin üzerini örtüyorlar. Herkes  bu konuda daha dikkatli olmalıdır. Umut ediyorum bu tür olaylar bir daha yaşanmadan, bu tür provokasyonlara mahal verilmeden bir seçim yarışı içerisinde oluruz."



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,720 µs