iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Gülen, 'arkadaşı'nın hangi hamlesine kızdı?

28 Ocak 2014 12:47 tsi
Gülen, 'arkadaşı'nın hangi hamlesine kızdı? Fethullah Gülen’in küresel medya üzerinden konuşmaları devam ediyor. Şimdi BBC’ye verdiği röportajı irdelenen Gülen’in bu tavrının arkasında, o hassas konuya yönelik kaygı var... iyibilgi Ankara

Fethullah Gülen’in özellikle Türkiye dışından, dünya basınına röportaj verdiği pek görülmüş değil. Ancak son zamanlarda üst üste gelen, küresel medyanın bilindik isimlerine, Wall Street Journal ve BBC’ye konuşmuş olması ardındaki gerekçe merak ediliyor.

Kaldı ki, WSJ röportajından evvel dış basına konuşmama yönünde açıklamaları da bulunması aynı merakları daha da yükseltiyor. Cemaat kurmaylarına göre, Türk basınına istediği gibi konuşma imkânı bulunan, dış basına ise özellikle konuşmayan Gülen’in konuya bakışı, “Türkiye’nin iç meselelerine dışarıyı karıştırmama” prensibine dayanıyor.

O halde Gülen neden şimdi ve kısa aralıklarla global basına söyleşiler veriyor? Bu kararın gerekçesi, hükümetin cemaatin "dış faaliyetleri"ne yönelik adımlar atacağına kanaat getirilmesi. Bu konuda en göze batan ipucu olarak da, Başbakan'ın Büyükelçiler Konferansı'ndan yaptığı konuşma gösteriliyor ve hissediliyor ki, bu cemaati hayli tedirgin etmiş durumda.

Daha açık ifadeyle endişe; dershanelerin ardından okulların da Ankara'nın şimşeklerini üstüne çekebileceği. Cemaat, "tartışmanın" Türkiye’den dışarı taşındığı analizi üzerinden dış basına kapılarını açmış görünüyor.

Keza, yine son BBC röportajında Gülen’in bu okullara yönelik cümleleri de konuya verilen önemi işaret ediyor; “Okullar kapatılmasın hepsi milli değerdir, gerekirse fedakârlık yaparız” mealinde okunabilecek bu sözler konuya verilen önemin dikkat çekici işaretlerinden.

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,081 µs