En Sıcak Konular

Toptan, galibi ilan etti

17 Ağustos 2007 21:25 tsi
Toptan, galibi ilan etti TBMM Başkanı Köksal Toptan, seçimi kimin kazanacağın ilan etti: "Başka bir müracaat olmazsa, seçimin kim tarafından kazanılacağı belli..."

TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Başka bir müracaat olmazsa, seçimin kim tarafından kazanılacağı belli; o da Kayseri" dedi.

Çakmakoğlu, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve MHP milletvekilleriyle birlikte TBMM Başkanlığına gitti.

Paçacı, MHP'li 9 milletvekilinin Çakmakoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı gösterme kararı aldığını belirterek, başvuru dilekçesini TBMM Başkanı Köksal Toptan'a sundu.

Çakmakoğlu da kendisinin aday gösterilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti. Meclisteki sayısal çoğunluğu, kamuoyu gibi kendilerinin de bildiğini ifade eden Çakmakoğlu, "(Türk milletindenim) diyenlerin siyasi gayretleriyle, Meclis'te ciddi rakamla temsil ediyoruz. Bize görev tevcihi hallerinde burada var olduğumuzu gösterme çabasında olacağız. Biz de bu işte varız; varlığımızı göstermek için adaylığa başvuruyoruz" diye konuştu.

Toptan: Kazanan belli oldu

TBMM Başkanı Toptan, cumhurbaşkanı seçim sürecinin birinci etabının sonuna yaklaşıldığını belirterek, adaylık başvuru süresinin, 19 Ağustos Pazar günü saat 24.00'te tamamlanacağını hatırlattı.

20 Ağustos Pazartesi günü birinci tur oylamanın yapılacağını belirten Toptan, daha önce Abdullah Gül'ün adaylık başvurusunda bulunduğunu, bugün de Sabahattin Çakmakoğlu'nun aday olduğunu kaydetti.

Seçimlerin, herkesi gururlandıracak bir şekilde, en ufak olay meydana gelmeden sonuçlandığına dikkati çeken Toptan, "Dönemin başında cumhurbaşkanını seçecek olmamızdan dolayı onur duyacağız. Oy kullanma imkanım yok ama oturumu yönetmek gururunu yaşayacağım" dedi.

Toptan, "Adaylık süresi bitene kadar başka bir müracaat olmazsa, seçimin kim tarafından kazanılacağı belli; o da Kayseri. Her iki aday da Kayseri milletvekili. Kayseri'den cumhurbaşkanı seçilmesi, bir ilk olacak. Kayserililer, önümüzdeki günlerde aday çıkmaması için belki de dua ederler" diye konuştu.

Çakmakoğlu tura çıkmıyor

Çakmakoğlu, müracaatın ardından "destek turlarına çıkıp çıkmayacağına" ilişkin bir soru üzerine, "Öyle bir düşüncem yok" diye cevap verdi. Sabahat Çakmakoğlu, şunları kaydetti:

"Ben bilinen bir kişiliğimle, cumhurbaşkanı adayıyım. 40 yılı aşkın çoğu üst kademe olmak üzere devlet görevlerinde çalıştım. 10 yılı aşkın siyasi bir geçmişim var. Mensubu olmaktan şeref duyduğum milliyetçi hareketin bir mensubu olarak siyasi mücadelede hizmet yaptım. Adaylığım konusunda şu veya bu şekilde desteklerler mi diye bir arayış içine girmeyi fazla buluyorum. Beni bu kadar yakından tanıyan bir çevrenin içinden geldiğimi düşünüyorum."
MHP tarafından ikinci kez cumhurbaşkanı adayı gösterilen Çakmakoğlu, 2000 yılında da 10. Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmişti.



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,078 µs