En Sıcak Konular

Economist'ten Büyükanıt karikatürlü analiz

17 Ağustos 2007 20:56 tsi
Economist'ten Büyükanıt karikatürlü analiz    

Dünyanın önde gelen haftalık haber dergilerinden Economist, Türkiye’yle ilgili İslam, G-string, Köşk ve Büyükanıt eksenli bir analiz yaptı.

Dünyanın önde gelen haftalık haber dergilerinden Economist, Türkiye’de İslam’ın yükselip yükselmediği tartışmalarına ilginç bir yaklaşım getirdi: “Bugünlerde İslamcı aydınlar başörtüsünü değil dindar kadın Müslümanların g-string giyip giymeyeceğini tartışıyor”.

Uluslararası haftalık haber dergisi Economist, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmasını “kaçınılmaz bir deja-vu” olarak nitelendirdi. Gül’ün adaylığının Nisan ayında bir krize neden olduğu hatırlatılan haberde, ordunun Türkiye’nin laik cumhuriyetine karşı riskler olduğu gerekçesiyle müdahale etme tehdidinde bulunduğu kaydedildi. Bu nedenle erken seçime gidildiği vurgulanan haberde, AKP’nin oylarını yüzde 34’ten yüzde 47’ye çıkararak ezici bir zafer kazandığı ifade edildi.

Haberde, Türkiye’de İslamcılığın yükselip yükselmediği tartışmalarına ilişkin olarak Dışişleri Bakanı Gül’ü destekleyenlerin “O zaman neden Saadet Partisi sadece yüzde 2 oy alabildi” görüşünü savunduğu kaydedildi.

Dergi, üstelik bugünlerde Türkiye’deki İslamcı aydınların başörtüsünden çok dindar bir Müslüman kadının g-string iç çamaşırı giyip giymeyeceğini, bunun kadınları cinsel açıdan tahrik edip etmediği tartışmalarıyla meşgul olduğunu yazdı.

-“CONDİ GÜL’Ü SEVİYOR”-

Gül’ün ordunun muhalefetine karşı tekrar aday olmasında Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın desteğinin etkili olduğu kaydedilen haberde, daha da önemlisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve “20 milliyetçi Kürt milletvekilinin” de oylamada hazır bulunacağı kaydedildi.

Gül’ün iyi bir Cumhurbaşkanı olacağı konusunda pek az kişinin şüphesi bulunduğu ifade edilen haberde, Sezer’in aksine Gül’ün akıcı şekilde İngilizce konuşabildiği ve yurt dışında yaşadığı vurgulandı. Haberde Gül’ün Türkiye’yi AB ile müzakerelere başlattığı, Arap ülkeleri ve İran’la ilişkilerini geliştirdiği belirtildi. Haberde ayrıca üst düzey bir Amerikalı yetkilinin “Condi (Rice) onu seviyor ve ona güveniyor” dediği vurgulandı.

-BÜYÜKANIT KARİKATÜRÜ DİKKAT ÇEKTİ-

Economist dergisinin, haberi kadar haberinde kullandığı karikatür de son derece dikkat çekiciydi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın yüzünün bulunduğu karikatürde, Büyükanıt’ın güneş gözlüklerinin bir camından Dışişleri Bakanı Abdullah Gül diğer camında bir cami minaresinin yansıması gösterildi.

aktifhaber



Bu haber 1,056 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,826 µs