En Sıcak Konular

Danıştay saldırısının görüntüleri yok

27 Ocak 2014 15:09 tsi
Danıştay saldırısının görüntüleri yok Danıştay saldırısının görüntüleri olabileceği gerekçesiyle mahkeme kararıyla incelenen 25 bilgisayarda hiçbir görüntü izine rastlanmadı.

Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silindiği iddialarına ilişkin OYAK güvenlik görevlileri hakkında açılan 2'si tutuklu 10 sanıklı davada önemli aşamaya gelindi. Mahkemenin bir yıldır cevabını beklediği soru cevap buldu. İçerisinde saldırı anının görüntüleri olabileceği ihtimaline karşı 25 bilgisayar tek tek incelendi.

El Cezire Türk'ten Selahattin Günday imzalı habere göre, mahkemeye ulaşan raporda incelenen 24 bilgisayarda da herhangi bir görüntü izine rastlanmadığı belirttildi. Sadece birinde bilgisayarın dönemin Genel Sekreter Yardımcısı tarafından kullanıldığına ait bulgular tespit eden emniyete göre, söz konusu bilgisayarda herhangi bir görüntü dosyasına ait izlere rastlanmadı.

Özel yetkili savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Nisan 2012’de ‘Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silindiği iddialarına’ ilişkin OYAK güvenlik görevlisi 10 kişi hakkında dava açıldı. Danıştay’a ait güvenlik kamera sisteminden sorumlu OYAK güvenlik görevlileri, saldırı öncesi ve saldırı zamanına ilişkin görüntüleri silmek ile suçlanıyor. Halen 15. Ağır Ceza Mahkemesinde 2'si tutuklu 10 sanık yargılanıyor.

Ağır ilerleyen davada sanıklardan OYAK eski Genel Müdürü Orhan Çoban, "Danıştay binasındaki kameraları kayıt eden cihazın Genel Sekreter Yardımcısı odasındaki dolapta kilitli olduğunu ve sistem arıza yapsa bile Genel Sekreter odasındaki bilgisayarda kamera görüntülerinin izlenip, kayıt yapılabildiğini’ söyledi.

Bu ifade sonrası mahkeme, Danıştay’a söz konusu bilgisayarın akıbetini sordu. Ve bilgisayarın dosyaların yer aldığı hard diskini acil koduyla istedi. Ancak Danıştay’dan gönderilen hard diskin incelemeler sonucunda ‘boş’ olduğu anlaşıldı.

Mahkemenin ikinci kez hard diski istemesi üzerine Danıştay bu kez de mahkemenin istediği ‘16 Mayıs ve saldırı günü 17 Mayıs 2006’ tarihleri yerine 2009-2011 yılında kullanılan bilgisayara ait hard diski gönderdi.

Mahkeme ile Danıştay arasında hard disk krizi uzun süre aşılamadı. Danıştay son olarak mahkemeye hard disk yerine “Teknik konularda kullanılan 25 bilgisayar olduğunu,  o dönemde hangi bilgisayarın Genel Sekreter Yardımcısı tarafından kullanıldığını tespit edemediğini şeklinde yazı gönderdi.
 
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Emniyeti’den oluşturulacak bilirkişi heyetini 25 bilgisayarı inceleyerek, hangi bilgisayarın saldırı döneminde Genel Sekreter Yardımcısı tarafından kullanıldığının tespit edilmesini, görüntü olup olmadığını, silinip silinmediğinin tespit etmesini istedi. Ve bir yıl sonunda Emniyet'ten gelen yanıt, "25 bilgisayarda da görüntü izi yok" oldu.


Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs