En Sıcak Konular

Sivas'ta yolcu otobüsü şarampole devrildi

27 Ocak 2014 08:09 tsi
Sivas'ta yolcu otobüsü şarampole devrildi Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Van'dan Ankara'ya giden Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı yolcu otobüsü, Sivas-Ankara karayolunun Yaraşbeli mevkisinde buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi.
 
Kaza ihbarının ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Ölenlerin cesedi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve diğer görevlilerin çalışması sonucu otobüsün altından çıkarıldı. Otobüs, vinç yardımıyla kaldırıldı.
 
Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş, olay yerine gelerek kazayla ilgili bilgi aldı. Vali Kemelek, kazada 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 30 kişinin ise yaralandığını söyledi.
 
Yaralılar, Sivas Devlet Hastanesi, Numune Hastanesi ile Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.
 
Muavin Ahmet Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otobüste 42 yolcunun bulunduğunu, uyuduğu için kazanın nasıl meydana geldiğini bilmediğini söyledi.
 
Otobüste, sürücü Ayaz'ın yanı sıra Selahattin Belin'in de şoför olarak görev yaptığı belirtildi.
 
Bu arada, Yıldızeli ilçesinden olay yerine sevk edilen, Osman Tutucu yönetimindeki ambulans da buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak, yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Kaza, araçta hasara yol açtı.
 
Şoförün uyuduğu iddiası
 
Kazada yaralanan Bedriye Topaç (37), tedavi gördüğü Sivas Numune Hastanesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, şoförün arkasındaki 3 ve 4 numaralı koltuklarda oğlu Berdan Kaya (11) ile yolculuk yaptığını söyledi.
 
Kazanın, şoförün uyuması sonucu gerçekleştiğini ileri süren Topaç, "İlk sürdüğünde uyukluyordu, ikinci geldiğinde gözlerini ovuşturuyordu. Bir ara aklımdan 'Böyle bir sorun var' diye 155'i aramak ve mesaj çekmek geçti. Şoför değişince içim rahat etti ama bir şey değişmedi, hepsi yorgundu" dedi.
 
Uyuklayan ilk şoförün, bir süre dinlendikten sonra yeniden direksiyon başına geçtiğini öne süren Topaç, şoförlerin yorgun olduğunu hissettiğini belirtti.



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,467 µs