En Sıcak Konular

Bakan Yılmaz: Türkiye en güçlü döneminde

26 Ocak 2014 13:57 tsi
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Türkiye, geçmiş son 200 yıllık Türk tarihi içerisinde, Türk devlet süreci içerisinde en güçlü döneminde. İşte bu gücü devam ettirmenin yolu, birlik ve beraberliktir" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürlüğü Misafirhanesinde düzenlenen kahvaltı programında yaptığı konuşmada, siyasetin halka hizmet yolu olduğunu, halka hizmetin de Hakk'a hizmet yolu olduğunu söyledi.
 
Hakk'a hizmet etmenin her şeye bedel olduğunu ifade eden Yılmaz, "Çünkü bu hizmet, iki cihanın saadetine vesile olur, bu nedenle de her şeyin üstündedir. İki kapılı bir handa, gidiyoruz gündüz gece... Bu yolda ne durmak mümkün ne de yavaşlamak. Biz istesek de istemesek de dünya dönüyor, sonuçta menzile varacağız. Yüz akıyla menzile varabilmenin şartı, Hakk'a hizmet etmektir" diye konuştu.
 
Her insanın hata yapma ihtimalinin olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
 
"Eğer bir kimseyi severseniz kusurunu görmezsiniz. Bize yakışan, kardeşlerimizi kusuruyla sevmektir. Bir doktor gibi hastayı değil, hastalığı yok etmek için uğraşmalıyız. Elbette ki kardeşler arasında da ihtilaf olabilir. Dolayısıyla kardeşler arasındaki ihtilaf normaldir, olur ama bize düşen aramızdaki ihtilafı kırmadan, dökmeden, gönüle hitap eden bir dille halletmek, kardeşler arasındaki kırgınlıkları gidermektir. Bu ülkenin değerini özümsemiş kişilerin birlikte hareket etmesi, el ele vermesi, bu ülkeye saldıranlara karşı birlikte mücadele etmesi, karşılık vermesi gerekir. Eğer bunu yapmayıp da adeta kale kapısını gösterip hatta kale kapısını açarsa Allah katında sorumluluk olur. Kardeşler arasındaki ihtilaftan ise milletimiz kaybeder. Biz, muhabbet fedaileriyiz ve kavgaya zamanımız yok."
 
 "Yolumuz, muhabbet, birlik ve beraberlik yoludur"
 
Birlik ve beraberlik mesajları veren Yılmaz, "İki büyük insan terazinin iki gözüne gelse ve birbiriyle denge gibi tutsa küçük bir çocuk elini kimin üstüne koysa o tarafı ağır getirir. Yani küçük bir çocuğun oyuncağı haline gelirler. Dolayısıyla böyle bir duruma fırsat vermememiz lazım. Yani kardeşlerimizle çekişmeye gelmememiz, ikilik yaratmamamız lazım. Yolumuz, muhabbet, birlik ve beraberlik yoludur" diye konuştu.
 
Sosyal düzenin birlik ve sevgi üzerine inşa edildiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi:
 
"Devletlerin zayıflaması ve yıkılması iç ihtilaflardan dolayı olmuştur. Eğer bu ihtilaf olmasa hiçbir devleti yıkabilmek mümkün değildir. Türkiye, geçmiş son 200 yıllık Türk tarihi içerisinde, Türk devlet süreci içerisinde en güçlü döneminde. İşte bu gücü devam ettirmenin yolu, birlik ve beraberliktir. Bizim dışımızdaki olanlar, bu birlik ve beraberlikten dolayı bu güce ulaştığımızı gördükleri için de bu birliği çatlatmak istiyorlar. Biz özellikle Sivas'taki kardeşlerimizle buna meydan vermememiz lazım."

aa


Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs