En Sıcak Konular

Bakan Davutoğlu resti çekti

26 Ocak 2014 12:32 tsi
Bakan Davutoğlu resti çekti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu MÜSİAD'ın Dış politika panelinde önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu MÜSİAD'ta "Yeniden Yapılanma Sürecinde Güçlü Dış Politika" panelinde konuştu.
 
Davutoğlu Türkiye'nin çok güçlü bir devlet olduğunun altını çizerken milletin iradesine sahip çıktıklarını söyledi.
 
İşte Ahmet Davutoğlu'nun o açıklamaları:
 
Tanzimat'tan bu yana, son on yıl gibi gelişmenin sağlandığı bir on yıl daha yoktur. Yüz yıl sonra bile tarihçiler bu dönemi, "Türkiye'nin toparlanma ve restorasyon dönemi" olarak yazacaktır. Menderes'i, Özal'ı, Erbakan'ı; restorasyonu tamamlayamadan durdurdular. Ama şimdi bunu yapamayacaklar.
 
Bünyamin Aygün dedi ki: Bir gün sizin "Bünyamin kardeşimizi takip ediyoruz" dediğinizi duydum ve kurtulacağıma inandım. Hangi ülkede hangi vatandaşımız mağdur olursa devlet olarak oradayız. Çünkü bizim için bir kişi 75 milyon, 75 milyon bir kişidir. Bana son on yılda içeride ve dışarıda yapılan her şeyi özetleyen bir ifade sorsanız, "Özgüven Devrimi" cevabını veririm.
 
Cumhuriyet mitingleri... kapatma davası... 27 Nisan... 17 Aralık... Bu çıkılan yürüyüşte kimse bizi yolumuzdan durduramaz. Restorasyonun devamı için güçlü demokrasinin tahkimi şarttır... Suriye Dışişleri Bakanı'na Brüksel'de "Evet, bizim kamplarda 8 bin 500 terörist doğdu" dedim. Muhalefet, hep "Kadro iyi ama hükümet onları dinlemiyor" der. Dış politikada bürokrasi doneleri hazırlar ama kararı biz veririz. Yürüttüğümüz siyaseti beğenmeyenler arka kapıdan değil, alternatif üretip milletin önüne koyarlar..
 
'Suriye Mülteci kampında yeni doğmuş 'Nur'u gördüm, eğer bu 'Nur'a sahip çıkmazsa bu milleti, Nur-u Muhammediyi nasıl görecek?. Suriye'ye yaptığımız yardımlar 2.5 milyar doları aştı. Türkiye çok şükür artık çok büyük bir ülke. Suriye'ye eğer kapılarımızı açmasaydık bu tarihimizde kara bir leke olarak geçecekti.
 
1950'den sonraki gelen hükümetlere bakın her şey yapsınlar ama MİT ve Güvenlik konularına karışmasınlar. Makro - Ekonomi ve dış politika bunlara bazı elitistler karar verecek. Halkın seçtiği insanlar bunlara karışamaz!
 
Rahmetli Adnan Menderes'in şehadetine giden yolda Kıbrıs politikası olmuştur. Milletten aldığımız iradeyle biz 10 yıldır bu konularda tam yetkili olduk. Biz milletin bize verdiği iradeyi başkasına kullandırmayız. Bu hainlik olur.

sabah.com.tr



Bu haber 1,044 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,627 µs