En Sıcak Konular

Hani Fidan İran yanlısıydı?

26 Ocak 2014 12:27 tsi
Hani Fidan İran yanlısıydı? MİT eski Daire Başkanı Kaynak, dün 'İran yanlısı' diyenlerin, bugün MİT Müsteşarı Fidan'ı Suriye’de muhaliflere silah göndermekle suçlamalarının çelişki olduğunu söyledi.

Seçim odaklı derin operasyonla birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) yönelik başlatılan karalama kampanyası da hız kazandı. Son dönemde MİT’in korumasındaki bazı TIR’ların savcılar tarafından yetki aşımı pahasına durdurularak aranması, kuruma yönelik yürütülen kampanyanın boyutlarını gözler önüne seriyor. Yaşanan son gelişmeleri Akşam’a değerlendiren MİT eski Daire Başkanı Prof. Dr. Mahir Kaynak, bugüne kadar kuruma karşı bu çapta bir saldırının görülmediğini söyledi. Kaynak, saldırının hedefinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve onun üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

GÜÇLENMEMİZİ İSTEMİYORLAR

“Türkiye bölgesinde önemli bir güç" diyen Kaynak, "Küresel güçler Türkiye’nin bölgesel güç olmasını istemiyorlar. Başbakan MİT’in başına Fidan’ı getirdiği gün, kuruma yönelik saldırılar başladı. Bugünlerde ise, bu saldırılar ve karalama kampanyaları iyice artırılmış durumda” ifadelerini kullandı.
Fidan’ın görevden alınması için Başbakan’a çeşitli yollardan baskı kurmaya çalışıldığını belirten Kaynak, “Daha dün ‘Fidan İran yanlısıdır’ diyenler, şimdilerde ise, MİT kontrolündeki TIR’lara baskınlar yaparak, kurumun Suriye’de Beşşar Esad’a karşı savaşan muhalif gruplara silah taşıdığını iddia ediyorlar. Peki, hani Fidan İran yanlısıydı. İran yanlısı olan biri nasıl oluyor da İran’ın açık şekilde desteklediği Esad’a karşı savaşan gruplara el altından silah götürebilir” dedi.

YUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Kaynak,”Karalama kampanyasında kullandıkları iddialar bile birbirini çürütüyor. Oyun oynuyorlar ve bunu da bize yutturmaya çalışıyorlar. Amaç ne pahasına olursa olsun Hakan Fidan’ı ve onun arkasında duran Başbakan Erdoğan’ı indirmek. O yüzden ne pahasına olursa olsun her türlü yolu deniyorlar” diye konuştu.

MİT, ÇOK ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENDİ

Hakan Fidan ile birlikte MİT’in de kendini yenileyerek güçlendiğini anlatan Kaynak, “Çözüm sürecinde MİT çok önemli bir rol üstlendi. Bölgesel faaliyetlerini artırdı ve ciddi çalışmalar yapan bir kurum haline geldi. Eskiden sağcı, solcu takip eden MİT, bugün çok daha önemli ve aktif görevleri gerçekleştiriyor. Ülke barışı için çaba harcıyor. Küresel güçler artık eskisi gibi rahat hareket edemiyor. Ve dolayısıyla bu güçleri yöneten küresel sermaye Türkiye’nin bölgesel güç olmasını istemiyor” dedi.  

AMAÇ, TERÖRİST GİBİ GÖSTERMEK

Devlet içindeki yapılanmaya da dikkat çeken Kaynak, “Türkiye içindeki yapı sadece devlet içindeki bürokrat ve memurlardan oluşmuyor. Para kaynakları var. Onlara her türlü sermayeyi sağlıyor. Onları belirli makam ve mevkilere getiriyor. MİT’in korumasındaki TIR’lara baskınlar yapılıyor. Silah bulunduğu iddia edilerek, Türkiye’nin teröre destek veren bir ülke olduğu görüntüsü verilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

 

Bu haber 1,654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,152 µs