En Sıcak Konular

''Afrika'nın tamamını kapsayacağız''

26 Ocak 2014 11:38 tsi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, TÜRKSAT 4-A uydusunun 15 Şubat'ta fırlatılacağını belirterek, "Afrika'nın da tamamını kapsayacağız" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin haberleşme uyduları kapasitesini mevcut duruma göre 3 kat artıracak olan Türksat-4A ve Türksat-4B haberleşme uydularının üretiminin Japon Mitsubishi Electric Corporation (MELCO) tarafından yapıldığını ifade etti.
 
Üretim süreci tamamlanarak fırlatılmak üzere Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'ne götürülen Türksat-4A uydusunun 15 Şubat 2014'de fırlatılacağını belirten Elvan, Türksat-4B uydusunun da 2014 yılı içinde fırlatılacağını açıkladı.
 
Bakan Elvan, Türksat-4A uydusunda  kullanıldığını kaydetti.
 
Türksat-4A haberleşme uydusunda, Türkiye'nin haberleşme uydu filosunda ilk defa yeni bir teknoloji olan "Ka Bant" frekansı ile "Ku Bant" frekansının yer alacağını kaydeden Elvan, "Bu sayede daha önce ulaşılamayan Afrika’nın Sahra altı kısmına da televizyon yayınlarımızı ulaştırma imkanına kavuşmuş olacağız. TÜRKSAT-4A uydusu sayesinde Afrika'nın da tamamını kapsayacağız" dedi.
 
"Yerli uydular için uzman yetiştiriyoruz"
 
Elvan, haberleşme uydularının tedarik sözleşmesinin, uydu satın alma işleminin yanı sıra yerli haberleşme uydularını üretecek insan kaynağını yetiştirme projesi çerçevesindeki son adım olan "Doğrudan Katılım Programı"nı da (DKP) içerdiğini belirtti.
 
Program çerçevesinde, Türk mühendislerinin Türkiye'de üretilecek yerli haberleşme uydularının entegrasyon ve testlerinde çalışmak ile yerli haberleşme uydularını üretmek için gerekli en üst düzey yeterlilik ve sertifikasyonlara sahip olmasının hedeflendiğine dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti:
 
"Uydularımızın üretim sürecine nezaret ve kontrol etme görevini yürüten mühendislerimizin dışında, DKP kapsamında 14 mühendisimiz Japonya’da görevlendirildi. DKP Programı, uygulamalı işbaşı eğitimine dayalı kapsamlı uydu tasarım, montaj, entegrasyon ve test aktivitelerini kapsıyor. Japonya'da bulunan mühendislerimiz, sertifikasyon ve işbaşı eğitimlerini tamamlayarak, uydularımızın entegrasyon ve testlerine bizzat katılıyorlar. Programın bitiminde Türkiye'ye dönecek olan mühendislerimiz, TUSAŞ-TAİ Kazan tesislerinde kurulumu devam eden, Uydu Montaj Entegrasyon ve Test Merkezinde (UMET), yerli Türksat haberleşme uydularının üretiminde görev alacaklar."

aa


Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,565 µs