En Sıcak Konular

Hatemi, ABD'yi uyardı!

17 Ağustos 2007 19:47 tsi
Hatemi, ABD'yi uyardı!
İran Anayasayı Koruyucular Konseyi Üyesi Ayetullah Ahmed Hatemi, ABD'yi yeni bir bataklığa saplanmaması konusunda uyardı.

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi Üyesi Ayetullah Ahmed Hatemi, Tahran Üniversitesi'nde bugün verdiği Cuma hutbesinde İran Devrim Muhafızları'nın ABD terör örgütleri listesine dahil edileceği iddialarını değerlendirdi. İran Devrim Muhafızları'nın iç ve dış düşmanlara karşı verdiği mücadelenin takdire şayan olduğunu belirten Hatemi, söz konusu iddialara atfen, "Bu, Devrim Muhafızları'nın sicilinde diğer bir altın sayfadır" dedi. İmam Humeyni'nin Devrim Muhafızları'nı öven sözlerini hatırlatan Hatemi, İran halkının, Devrim Muhafızları'nı kendi fedakar evlatları olarak gördüğünü ve cani gönülden onları desteklediğini söyledi. ABD'ye kaçan devrim karşıtı İranlıların, ABD'lilere "İran'ın nükleer enerji faaliyetlerine karşı çıkarak bütün bir milleti karşınıza alıyor ve havanda su dövüyorsunuz. Gelin, Devrim Muhafızları ile mücadele edin, onları tahrip edin ve etkisiz kılın" dediğini belirten Hatemi, oyuna gelmemeleri konusunda ABD'yi uyardı. Hatemi, "ABD'lilere diyorum ki, onlar ikinci kez sizi bir bataklığa saplamak ve dipsiz kuyuya atmak istiyorlar. Biliniz ki, nükleer enerjide olduğu gibi Devrim Muhafızları konusunda da İran halkını karşınıza almış olursunuz. Büyük İran halkı hiçbir zaman inkılabın evlatlarını yalnız bırakmayacaktır" şeklinde konuştu.
Hatemi şöyle devam etti:

"ABD'liler bu konuda da bir delilik yapmak istiyorlarsa bilsinler ki, kendi iradeleriyle bataklığa saplanmış olacaklar; ancak oradan çıkış onların elinde olmayacak. Kahraman İran halkı müstekbirlere günlerini kara etti ve Allah'ın izniyle onların gününü yine kara edecek."

Bu arada, İmam Hüseyin'in (s) doğum günü münasebetiyle ilan edilen "Devrim Muhafızları Günü" ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bilindiği gibi ABD'nin etkili gazetelerinden New York Times ve Washington Post, ABD yönetiminin, İran Devrim Muhafızları'nı terörist örgütler listesine dahil etmeye hazırlandığını yazmış, haber dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

yenişafak



Bu haber 367 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs