En Sıcak Konular

Çelik Palas'a en yüksek teklif MSN'den

17 Ağustos 2007 19:32 tsi
Emekli Sandığı’na ait Çelik Palas Otelinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 38 milyon 900 bin dolar ile MSN Yapı verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter’in komisyon başkanlığında yapılan Çelik Palas Otelinin satış ihalesine Pantur Turizm, Oran Turizm Petrol Yatırımları İşletmeleri, Toray İnşaat, CVK Mineral Madencilik, Tahincioğlu-Güzel Oteller Ortak Girişim Grubu, Anemon Turizm ve İnşaat, MSN Yapı Yatırımları İnşaat, Turizm, Makine Sanayi, Harbut Tekstil-İsmail Çelik İnşaat Ortak Girişim Grubu ve Akbaşlar Tekstil Enerji katıldı.

Kapalı zarfle yapılan ilk elemesiz turda en yüksek teklif 31 milyon dolar oldu. Elemesiz turun ardından 5 elemeli tur yapıldı. İlk turda en yüksek teklif 32 milyon dolar olurken, en düşük teklifi veren Tahincioğlu-Güzel Oteller Ortak Girişim Grubu elendi. İkinci turda ise en yüksek teklif 32 milyon 550 bin olurken, Anemon Turizm elendi. Üçüncü turda en yüksek teklif 33 milyon dolara yükselirken, en düşük teklifi veren CVK ihaleden elendi. Dördüncü elemeli turda en yüksek teklif 33 milyon 500 bin, beşinci turda ise 34 milyon 250 bin dolar oldu. Dördüncü Toray, beşinci turda ise Pantur en düşük teklifi verdiği için ihaleden elendi.

21 TUR AÇIK ARTIRMA
Açık artırmaya 34 milyon 250 bin dolardan başlanırken, açık artırma aralığı ise 50 bin dolar olarak belirlendi. 21 turda biten açık artırmada ilk olarak Oran, ikinci Akbaşlar, üçüncü ise Harbut-İsmail Çelik ortak Girişim Grubu çekildi. İhaleyi 38 bin 850 bin dolar veren MSN Yapı kazandı. MSN dışında tüm şirketlerin çekilmesine rağmen, İhale Komisyonu Başkanı Osman İlter’in “Pazarlık bitmedi dahaö demesi üzerine MSN, teklifini 38 milyon 900 bin dolara yükseltti.

İhale sonucu Rekabet Kurulu’na gönderilecek. Kurul onayının ardından satış için Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı imzalanacak.



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,756 µs