En Sıcak Konular

Zeybekci'den "kırmızı çizgi" açıklaması

25 Ocak 2014 11:28 tsi
Zeybekci'den Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, doların Türk Lirası karşısında "kırmızı çizgi" olarak görülen seviyenin üzerine çıktığı yönündeki söylemleri doğru bulmadığını söyledi.

 Davos'ta Dünya Ekonomi Forumu'na (WEF) katılımı öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de şu anda yaşanan gelişmelerin yapısal olmadığını anlattı.

"Türk ekonomisinin böyle bir hastalık üretme kabiliyeti yok" diyen Zeybekci, son derece sağlam bir ekonominin, son derece sağlam bir kamu ekonomisinin olduğu yerde bu çizgileri koymanın, "üst sınır budur" demenin doğru olmadığını kaydetti.

"Bütün bunlar geçici" diyen Nihat Zeybekci, doların son zamanlarda Türk Lirası karşısındaki yükselişiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye'de kalıcı hasar bırakacak noktalara Türkiye zaten gelmez, getirilemez. 2,30 olabilir, 2,35 olabilir. O sonra zaman içinde, Türk ekonomisi tabiatın kuralları çerçevesinde liberal bir ekonomi olarak dengeyi mutlaka ve mutlaka kuracaktır. Kurulan denge de Türkiye ekonomisi için yeni bir bazdır ve ondan sonrası için de yeni bir sıçrama tahtasıdır. Hiç kimse kalkıp da 2,30-2,35, 2,25  çizgiydi diyemez. Ekonomi nerede dengeyi kurdu ve nerede tutturdu, orası sağlıklı bir denge yeridir."

Türkiye'nin önümüzdeki dönemde de benzerlerinden pozitif yönde ayrışmaya devam edeceğini belirten Zeybekci, "Türkiye ayrışacak. BRIC+T'den de ayrışacak. Gelişmekten olan ülkeler klasmanından da ayrışacak. Türkiye gerek ekonomik olarak gerekse bölgesel anlamdaki demokrasisi, insan hakları, özgürlükleri, hukuk sistemiyle, ekonomisinin gücü ve dayanıklılığı ile kamu borçlanma yapısı ve özel sektörün dinamizmi ile yakın coğrafyasındaki sahip olduğu bütün avantajlarıyla herkesin birlikte olmak istediği ülke haline gelecek" diye konuştu.

AA



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,880 µs