En Sıcak Konular

Çiller siyasete geri mi dönüyor?

17 Ağustos 2007 19:33 tsi
Çiller siyasete geri mi dönüyor?

DYP kurucularından, eski Grup Başkanvekili Turhan Güven, Demokrat Parti'nin 17-18 Kasım'da yapacağı olağanüstü kongrede Tansu Çiller'i aday gösterecek. Peki Tansu Çiller bu teklife nasıl bakıyor? İşte cevabı...

Çiller teklife sıcak...

DYP kurucularından, eski Grup Başkanvekili Turhan Güven, Demokrat Parti'nin 17-18 Kasım'da yapacağı olağanüstü kongrede, eski Genel Başkan Tansu Çiller'i aday göstereceklerini açıkladı.

Güven, 22 Temmuz gecesi DP Genel Başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Mehmet Ağar'ın, kongreye kadar partinin başında olduğunu söylemesini ve dün parti genel merkezine gitmesini eleştirerek, şunları söyledi:

''Kurucusu olmaktan her zaman iftihar ettiğim bir partinin, yanlış durum ve söylemlerinden dolayı, iş bilmeyen bir yönetime sahip olması dolayısıyla, seçim sonucunu normal karşılamak gerekir. Ancak siyasette belirli noktalarda bulunan insanların, vatandaş nezdinde itibar ve güveni olması söz konusudur. Bütün dünyanın gözü önünde istifa ettiğini çok süratle açıklayan bir genel başkanın, tekrar hiçbir şey olmamışcasına göreve dönmesi, siyasi hayatımıza bir kara mizah olarak geçecektir.''

''PARTİLİ AĞAR'A GÜVEN DUYGUSUNU KAYBETTİ''

DP Kongresinin, Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğüne göre 45 gün içinde yapılması gerektiğini belirten Güven, ''Ama Genel Başkan (Ben görevden ayrılmadım) dediği için, bu sürenin uzatılmasının, yönetimce bazı kendine has görüşleri kapsadığı aşikardır. Kısaca, zaman kazanmak için yapılmış bir şeydir'' dedi.

Mehmet Ağar'ı dün DP Genel Merkezinde, yönetici olarak sadece Ahmet Uyanık'ın karşıladığına dikkati çeken Turhan Güven, ''Partililere haber veremedikleri için geniş katılımlı bir karşılama olmadığı doğru değildir. Ankara İl Başkanlığındaki tüm partililere haber verildiğini biliyorum. Buna rağmen kimse itibar etmedi. Çünkü partili de Genel Başkana güven duygusunu kaybetti'' diye konuştu.

Güven, şu anda partide üye kaydı olup olmadığı bile belli olmayan, hatta partiden ihraç edilen insanların üst noktalarda görev yaptığını öne sürerek, bu durumun, partinin geçmişine ve misyonuna uymadığını söyledi.

''TABAN VE TEŞKİLAT ÇİLLER'İ İSTİYOR''

Turhan Güven, DP'de yaşanan son gelişmeleri Tansu Çiller'in dikkatle izlediğini de belirterek, Çiller'in siyaseti bırakmadığını ve 10 yıldır genel başkanlığını yaptığı partinin son durumuna fevkalade üzüldüğünü kaydetti. Partinin yeniden şekillenmesi, layık olduğu noktaya gelmesi için yapılacak çalışmalarda hiç kimsenin görevden uzak kalamayacağını vurgulayan Güven, ''Sayın Çiller'in de kendisine düşen görevi yapacağına inancımız tamdır. Biz kendisini kongrede aday göstereceğiz. Taban ve teşkilat da bunu istiyor. Artık delegenin de yüzde 90'ı Mehmet Ağar'a karşıdır'' şeklinde konuştu. Güven, kongreyi 2 güne yaymanın yanlış olduğunu da savunarak, GİK üyeleri ile genel başkanın aynı gün seçilmesi gerektiğini bildirdi.

DYP'yi köküyle, misyonuyla ''Türkiye'nin omurgası'' olarak nitelendiren Turhan Güven, ''Bu işi bilen gerçek Doğruyolcular ve genç kişiler yan yana gelerek, partiyi layık olduğu noktaya eriştirmelidir'' dedi.

ÇİLLER TEKLİFE SICAK

Bu arada Tansu Çiller'in eski DYP'lilerin bu teklifine sıcak baktığı, yakın çevresine ''Taban beni istiyorsa hayır diyemem'' dediği öğrenildi.

hurhaber



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,480 µs