En Sıcak Konular

'Genetik kodları AK Parti’ye karşı'

25 Ocak 2014 09:10 tsi
'Genetik kodları AK Parti’ye karşı' Yeni Türkiye’de eski özgül ağırlığını kaybeden TÜSİAD’ın ortalık bulutlandığında 28 Şubat’taki konumuna dönmek için başını çıkardığını belirten MÜSİAD eski Başkanı Ömer Bolat, “En çok yine onlar kazanıyor ama eski ağırlıklarını kaybettikleri için sürekli

MÜSİAD eski Başkanı ve AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Ömer Bolat, 17 Aralık darbesine paralel şekilde TÜSİAD’ın son çıkışlarını “28 Şubat günlerinin özlemi” olarak değerlendirdi. İşler iyi gittiğinde sesini çıkarmayan TÜSİAD’ın ortalık bulutlandığında vesayet rejimine yaklaşmaya çalıştığını anlatan Ömer Bolat, şöyle konuştu:

Faiz lobisiyle ilişkililer

“TÜSİAD Genel Kurulu’nda Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu’nun tıpkı ana muhalefet partisi lideri gibi yaptığı açıklama olmasaydı, hiç kimsenin TÜSİAD Genel Kurulu’ndan haberi olmayacaktı. Çünkü Yeni Türkiye’de TÜSİAD’ın özgül ağırlığı çok azaldı. TÜSİAD’da şunu gözlemledim. TÜSİAD Başkanı tarafsız bir polis konumunda. Eski başkanlardan Yücaoğlu da önüne konulan metni okumuş. Gerek ekonomide gerek dış politikada söylediklerinin ne temeli ne tutarlılığı var. Kurt dumanlı havayı sever diye bir atasözü var. 17 Aralık siyasi operasyonu ve ekonomide faizi yükseltmek için döviz kuru ile oynayan lobilere ilişkin TÜSİAD ‘Bizi de görün, bizi de unutmayın’ çıkışı yaptı. Tarihlere baktığımızda gazete ilanı ile hükümet kuran TÜSİAD’dan bugün özgül ağırlığı en aza inmiş, halkın ilgisinde olmayan bir konuma inmişler. Tekrar 28 Şubat dönemindeki gücünün özleminde kaybolan yıllarını arıyorlar.”

Kafayı çıkardılar

Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını ifade eden Bolat,”Allah’a çok şükür 11 yıldır Yeni Türkiye var. Anadolu yükselişe geçti. Türkiye her alanda çok şükür büyük bir çıkış ve yükseliş yaşadı. Gelişmiş ülkelerle arasındaki mesafeyi hızla kapadı, kapıyor. Bu dönemde de yine en çok kazananlar olmalarına rağmen, genetik ve zihniyet kodları gereği AK Parti hükümetleriyle uyuşmadıkları ve eski ağırlıklarını kaybettikleri için AK Parti hükümetlerine karşı sürekli muhalefet içindeler. Ortalık sakin olduğunda sessiz duruyorlar. Ortalık biraz bulutlanmaya başladığında tekrar kafalarını çıkartıyorlar. TÜSİAD’ın son genel kurulunu böyle buldum” ifadelerini kullandı.

Genetik kodları AK Parti’ye karşı

Erkut Yücaoğlu’nun öngörü konusundaki deneyimlerini de anlatan Ömer Bolat, şunları syöledi: “Aşağı yukarı 15 Kasım 2000 tarihinde TÜSİAD Başkanı sıfatıyla kamuoyuna ‘Ekonomi harika gidiyor, 10 yıl sonrayı görüyoruz’ diyen Yücaoğlu idi ve 10 gün sonra 2001 ekonomik krizi patlamıştı.  Erkut Yücaoğlu 10 gün sonrasını bile göremiyor.

Eskinin özlemi

Onlar eski Türkiye’yi arıyorlar. Halkımız, hepimiz Yeni Türkiye’nin yanındayız. 11 yılda TÜSİAD üyelerinin zenginliği herkesten fazla arttı. Ama bugünkü duruşlarının iki nedeni var. Zihniyet kodları CHP ile özdeş ve ondan ayrılamıyorlar. Eski Türkiye’nin ağırlığı onlarlaydı. Şimdi Başbakan Erdoğan ve hükümet hiçbir şekilde vesayet ve güç odaklarına müsaade etmediği için eski ağırlıklarının özlemi içinde oldukları için AK Parti’ye saldırıyorlar.”


Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,488 µs