En Sıcak Konular

Bakan Yıldız'dan TÜSİAD'a yanıt

24 Ocak 2014 18:23 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'nin yerlebir edilme isteğinin oluduğu bir yerde kurumlarla alakalı konu ikinci plandadır" dedi.

Yıldız, Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'nde gazetecilerle bir araya gelerek Bulgaristan temaslarını değerlendirdi.

Bakan Yıldız, bir basın mensubun, TÜİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'ın "sorunların kurumlar altüst edilerek çözülemeyeceği" yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine, kurumların yerle bir edilmemesi gerektiğini, ancak konunun Türkiye'nin yerle bir edilmemesi meselesi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 17 Aralık'tan sonra gelmiş olduğu noktanın, ülkenin yerle bir edilmesiyle alakalı olduğunu ifade eden Yıldız, bunun kritik bir dönem olduğunu ama güçlü siyasi irade ve AK Parti Hükümeti'yle beraber bunun üstesinden gelineceğini dile getirdi.

Şu anda sürdürülebilir istikrar için gerekli olan işlemlerin yapıldığını vurgulayan Yıldız, usulsüzlüğün, yolsuzluğun üzerine her zaman gidilmesi gerektiğini, şimdiye kadar böyle yapıldığını, bundan sonra da böyle yapılacağını kaydetti. Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

"Açıklıkla söylüyorum, herhangi bir siyaset mühendisliği, Türkiye'nin yerle bir edilme gayreti, hiçbir yolsuzluğu makul hale getirmez ama hiçbir yolsuzluk da Türkiye üzerinde bir siyaset mühendisliği yapılmasını ve Türkiye'nin yerle bir hale getirilmesini makul hale getirmez. Büyük resmi gözden kaçırmamamız lazım. Türkiye'nin geleceğine, ilerlemesine olan inancımızı yitirmememiz lazım."

Döviz fiyatlarındaki yükselmelerin siyasi istikrar üzerindeki tartışmalardan kaynaklandığını ve sebebinin siyasi olduğunu dile getiren Yıldız, siyasi istikrarın bozulma gerekçelerinin ortadan kaldırılmasıyla koşulların normalleşeceğini belirtti. Bakan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İş dünyası için de aynı şeyi tavsiye ediyorum, biraz sabır. Tedirgin olmamızı, kriz ortamını gerektirecek herhangi bir durum bulunmamaktadır. Döviz fiyatlarının kısa sürede geri çekileceğine inanıyorum, bu rakamların gerçek yerini bulacağına inanıyorum. Türkiye'nin geldiği pozisyona kimler sevinir, kimler üzülür buna bakmak lazım. Türkiye'nin yapacak çok işi, projeleri var. Büyük resmi elimizden kaçırmamamız lazım. Herhangi bir sıkıntıya, tedirginliğe bu manada mahal yoktur. Bu tür oluşumlara hiçbir şekilde müsaade etmeyiz. Türkiye'nin yerle bir edilme isteğinin olduğu bir yerde kurumlarla alakalı konu ikinci plandadır.''

aa



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,800 µs