En Sıcak Konular

Erdoğan'dan TÜSİAD'a sert eleştiri

24 Ocak 2014 15:48 tsi
Erdoğan'dan TÜSİAD'a sert eleştiri Başbakan Erdoğan: TÜSİAD'ın Başkanı 'böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez' ifadesini kullanamaz. Eğer kullanıyorsa bu, bu ülkeye karşı bir ihanettir."

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısıyla seçim işleri üst kurul toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"TÜSİAD Başkanı çıkıyor 'HSYK ile ilgili kanun teklifinden büyük rahatsızlık duyuyorlarmış', senin rahatsızlık duyduğun ne? Etrafınızda belli maaşlı memurlarınız var, onların verdiği bilgilerle mi siz bunları değerlendiriyorsunuz?

İşinize geleni yanınızda barındırır, gelmeyeni kapıya koyarsınız. Hükümet, bu ülkenin menfaatlerini korumayan insanları istediği gibi sağa sola atama imkanına sahip mi? Maalesef eli kolu bağlı, biz onları düzenliyoruz. Ey TÜSİAD, ananas meselesinden niye rahatsız değilsin? Uganda'da sizlere rafineri bağlantısı kuranlardan neden rahatsız değilsin?

Ananaslar gelip gidiyor. Herhalde bu bildiğiniz ananas değil, anlıyorsunuz. Bunlar farklı, ananas bunun kod adıdır kod.

Darbe girişimine karşı tavır koymuyorsunuz öyle mi? O zaman bizi karşısınızda bulacaksınız."

Kalkıp da TÜSİAD'ın Başkanı 'böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez' ifadesini kullanamaz. Eğer kullanıyorsa bu, bu ülkeye karşı bir ihanettir."

"Sen açıklamazsan CHP'nin raporunu ben açıklayacağım"

Başbakan Erdoğan, "Ey genel müdür, sana pazara kadar müsaade eğer pazar gününe kadar sen İstanbul Büyükşehir adayınla alakalı o yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben CHP'nin raporunu kendim açıklayacağım.

Ey genel müdür, Sen kendi genel başkanına kaset olayını yapmamış olsaydın bugün zaten burada değildin. Sayın Baykal'a bu tezgahı kuranın da kim olduğu ortaya çıkıyor, demek ki paralel kasetçiler var."

Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun benim oğlumla alakalı, şahsımla alakalı söylediği şeylerde de eğer namusluysan şerefliysen kalk belgelerini oraya koy. Benim oğlumu hiçbir zaman bu tür şeylere karıştıramazsın. Ama biz senin Sosyal Güvenlik Kurumunda yaptığın yolsuzlukları da biliyoruz. Onları da ben Büyükşehir Belediye Başkanım Melih Bey'e havale ediyorum" diye konuştu.

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'in Cenevre 2 Konferansı'ndaki iddiaları

Başbakan Erdoğan, Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'in Cenevre 2 Konferansı'ndaki iddialarına ilişkin de "Eğer bunların burada eğitildiğini ispat edemezseniz alçaksınız. Türkiye bugüne kadar hiçbir Suriye'deki terörist gruba eğtim vermemiştir. O sizin işinizdir. O Suriye'nin işidir. Suriye'de bugün terör örgütleri varsa oluşmasının nedeni de Esed rejimidir" dedi.

AA



Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs