En Sıcak Konular

Halk Bankası düşük tirajlı gazetelere neden reklam veriyor?

24 Ocak 2014 15:33 tsi
CHP'li Mehmet Şeker, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a kamu kuruluşlarının reklam verirken bazı medyaya imtiyaz tanıdıklarına yönelik soru önergesi verdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker özellikle son yıllarda kamu kuruluşlarının reklamı, bazı imtiyazlı medya kuruluşlarına kaynak aktarmak, maddi destek sağlamak için kullandıklarını söyledi.

Mehmet Şeker, özellikle son yıllarda kamu kuruluşlarının reklamı, bazı imtiyazlı medya kuruluşlarına kaynak aktarmak, maddi destek sağlamak için kullandıklarını açıkladı. Şeker, “Halk Bankası A.Ş.’nin yüksek oranda reklam verdiği gazetelerin tamamına yakınının tiraj payı yüzde 5’in altındadır.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi veren Milletvekili Şeker, firmaların, kurumların ürettikleri mal ve hizmetlerin satışını artırmak için reklamı yazılı, görsel ve işitsel medya aracılığıyla yoğun bir şekilde kullandıklarını hatırlattı.

HÜKÜMET YANDAŞLIĞI, REKLAM ALMADA KRİTER Mİ?

Reklamın amacına ulaşabilmesi, yani üretilen mal veya hizmetin satışını artırması için de tiraj payları, izlenme veya dinlenme oranları yüksek olan medya kuruluşlarının seçilmesi gerektiğini ifade eden Şeker, “Ancak, özellikle son yıllarda kamu kuruluşları reklamı asıl amacı dışında, bazı imtiyazlı medya kuruluşlarına kaynak aktarmak, maddi destek olmak için kullanmaktadırlar. Tiraj payı ya da izlenme ve dinlenme oranları çok düşük medya kuruluşlarına oldukça yoğun reklam verilmesi bunun bir göstergesidir.” şeklinde açıklamalara yer verdi.

Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin yüksek oranda reklam verdiği gazetelerin tamamına yakınının tiraj payının yüzde 5’in altında olduğunu kaydeden Şeker, hükümet yanlısı yayın yapmanın bankanın reklam verirken kullandığı bir kriteri olup olmadığını sordu.

Şeker konuya ilişkin olarak şu sorulara cevap istedi:

“1 Ocak – 31 Aralık 2013 arasında, T. Halk Bankası A.Ş.’nin TV kanallarındaki reklam ve sponsorluk kullanımlarının tarihleri, süreleri, bu TV kanallarının adları, izlenme payları ve reklam/sponsorluk için yapılan harcamanın miktarı nedir?

1 Ocak – 31 Aralık 2013 arasında, T. Halk Bankası A.Ş.’nin radyo kanallarındaki reklam ve sponsorluk kullanımlarının tarihleri, süreleri, bu radyoların adları, dinlenme oranları ve reklam/sponsorluk için yapılan harcamanın miktarı nedir?

1 Ocak – 31 Aralık 2013 tarihleri arasında, T. Halk Bankası A.Ş. hangi gazeteye kaç adet reklam vermiştir, bu reklamlar için ne kadarlık ödeme yapmıştır?

Bu gazetelerin reklamın verildiği tarihteki tiraj payları nedir?

T. Halk Bankası A.Ş.’nin reklam vereceği yazılı, görsel ve işitsel medya kuruluşlarını seçerken kullandığı kriterler nelerdir?

Bu kriterler arasında “hükümet yanlısı yayın yapıyor olmak” yer almakta mıdır?

T. Halk Bankası A.Ş.’nin düşük tirajlı ya da izlenme/dinlenme oranı açısından oldukça düşük olan gazete, TV ve radyolara reklam vermesinin, diğer taraftan yüksek tiraj, izlenme ve dinlenme oranı olan medya kuruluşlarına hiç reklam vermemesinin nedeni nedir?”

(CİHAN)

Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,507 µs