En Sıcak Konular

Savaş suçu belgeleri İsrail'de Holokost'u hatırlattı

24 Ocak 2014 14:48 tsi
Sefarad Yahudisi Charlie Bitten, ''Gerçek olan, fotoğraflar şok edici, Korkunç fotoğraflar bunda şüphe yok. Biz bunları sadece filmlerde görmedik, Yahudi soykırımında (Holokost) gördük, çok benzer şeyler" dedi.

 Anadolu Ajansı'nın (AA) yayınladığı Suriye'deki rejim güçleri tarafından uygulanan işkenceleri belgeleyen fotoğraflar, İsraillilerin de tepkisine neden oldu.

Ortaya çıkan fotoğrafların kendilerine II. Dünya savaşı sırasındaki Yahudi soykırımını (Holokost) hatırlattığını söyleyen İsrail vatandaşları, olayın savaş suçu olduğu konusunda hemfikir.

Batı Kudüs’te eski şehrin Yafa kapısına uzanan Ben Yehuda Caddesi üzerinde gündelik hayatlarına devam eden Yahudiler, AA muhabirine, Suriye'de Esed güçlerinin uyguladığı işkenceleri ortaya koyan fotoğrafları değerlendirdi.

Sokakta kurduğu stand üzerinde insanları Tevrat’ın emirlerine uymaya çağıran Ultra Ortodoks Yahudi Ramy Banin'in yorumu şöyle:  “Benim görevim tüm ulusların insanlarına 7 emri ilan etmek, bu ülkenin insanları da dâhil olmak üzere tüm uluslar Suriye’de olan bitenden sorumludurlar. Bunun çok basit bir nedeni var o da Musa’ya verilen 7 emre uyulmamasıdır.''

İsrail meclisinde 1970'li yıllardan 1990'ların başına kadar 3 dönem meclise giren "Kara Panterler" siyasi hareketinin eski milletvekili Sefarad Yahudisi Charlie Bitten de fotoğraflara tepki göstererek, ''Gerçek olan, fotoğraflar şok edici, Korkunç fotoğraflar bunda şüphe yok. Biz bunları sadece filmlerde görmedik, Yahudi soykırımında (Holokost) gördük, çok benzer şeyler. Çok acı verici, şok edici, hiçbir şekilde açıklanamaz” diye konuştu.

Adını açıklamak istemeyen bir başka Yahudi kadın ise olanlara şu yorumu getirdi:

“ Tüm insanların bu durumlarda duyarlı olmaları gerekiyor. Bizim düşmanımız olup olmamaları, içimizde ya da dışarıda olmaları da fark etmez. Bastırılmış ve çaresiz insanlar. Bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum."

AA



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,582 µs