En Sıcak Konular

Putin: Nükleer bombardıman uçakları görevde

17 Ağustos 2007 19:12 tsi
Rusya Devlet Başkanı Vlamidir Putin, Rusya'nın ''uzun menzilli kıtalararası nükleer bombardıman uçaklarının düzenli devriyelerine yeniden başladığını'' ilan etti.

Putin, "17 Ağustos saat 00.01'den itibaren nükleer bombardıman uçaklarının havalanması kararını aldım. Bu karara göre, Rusya'nın değişik bölgelerinde bulunan 7 hava alanından 14 nükleer bombardıman uçağı, yardımcı uçaklar ve yakıt uçaklarıyla birlikte havalandı" dedi.
 
Toplam 20 uçağın katılımıyla "askeri nöbetin" başlatıldığını ifade eden Putin, uçakların bugün boyunca toplam 20 saat havada bulunacaklarını ve nöbetlerini Rusya Askeri Deniz Filosu ile birlikte tutacaklarını kaydetti.
 
ABD'nin dünya hakimiyeti

Rus haber ajanslarının naklettiğine göre Putin, ABD'nin giderek artan dünya hakimiyetine karşı üstü kapalı açıklama yaptı.
 
Putin, "Stratejik uçak devriyelerimiz yeniden başlatılacaktır. Bu zorunlu. Çünkü diğer ülkeler bunu sürdürüyor" dedi.
 
Putin, SSCB'nin 26 Aralık 1991'deki resmi lağvedilişinden sonra ABD karşısında "Soğuk Savaşı" tamamen yok etme niyetiyle kıtalararası atom bombası taşıyan "stratejik savaş uçaklarının" seferlerine son verilmiş olduğunu hatırlattı.
 
Rusya Hava Kuvvetleri tarafından da bugün yapılan açıklamada, nükleer bombardıman uçaklarının Pasifik, Atlantik ve Kuzey Kutbu üzerinde devriye uçuşları yaptığını duyurdu.
 
Rusya - Çin yakınlaşması
 
Rusya, ABD'yi "Kuzey Kore ve İran'a karşı" Avrupa'nın göbeğinde Çek Cumhuriyeti ve Polonya'da kurmaya kalktığı "füze savunma sisteminden" vazgeçmesi konusunda ikna edemedi.
 
Rusya, ABD'nin dünya hakimiyetine karşı Çin'in dahil olduğu Şangay İşbirliği Örgütü'ne ağırlık verdi ve bugün kendi topraklarında Ural Dağları'nın güneydoğu kesiminde Çin askerlerinin ilk kez ortak tatbikat yapmasını gözlemledi.
 
Vlamidir Putin, Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri Devlet Başkanı Hu Jintao ile ilişkileri giderek güçlendirme yoluna girdi.

cnntürk



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs