En Sıcak Konular

‘Operasyon tüm partilere’

24 Ocak 2014 09:08 tsi
‘Operasyon tüm partilere’
MHP’nin İstanbul milletvekili adayıyken hakkındaki kasetler nedeniyle partisinden ayrılmak zorunda kalan bağımsız milletvekili İhsan Barutçu son gelişmelerle ilgili konuştu.

Son dönemde sık sık gizli ses ve görüntü kayıtlarının sızdırılması akla önceki seçim döneminin ‘kaset’ mağdurlarını getirdi. Partisinden ayrılmak zorunda kalan eski MHP'li İhsan Barutçu, son gelişmelerle ilgili, "Basit insanlar 'oh olsun' der, biz erdemli kişileriz, Türkiye'yi düşünürüz. Düşmanımızın bile böyle durumlar yaşamasını istemeyiz" diye konuştu.

'Dizayn operasyonu'

Barutçu, MHP'lilere kaset operasyonunu yapanlarla, iktidarın 'paralel yapı' dediği odağın aynı olup olmadığı sorusunu şöyle yanıtladı: "Şantaj, tehdit veya operasyon olarak nitelendirdiğimiz hadisenin şahsımıza veya MHP'ye dönük olmadığını söylemiştik. Bu kapsamlı ve Türkiye'ye dönük bir operasyondur. İktidar partisinin bakan veya bürokratlarının da bu tür tehdit ve şantajlarla karşılaşabileceğini o zaman da söyledim. Ancak dikkate alınmadı. Bütün partilere dönük sistematik bir operasyon ve dizayn operasyonu var. Bu kutuplaşma Türkiye'nin yarınlarını tehdit edecek boyuta geliyor."

Cemaat mi yaptı?

"Aziz Yıldırım operasyonunu yapan cemaattir" diyen Barutçu, "MHP'lilere yönelik kaset operasyonunun arkasında kim vardı?" sorusuna ise, "Kanaatler o tarafa doğru gidiyor. Sayın Başbakan burayı adres gösterince bu süreçte her mağdur olan aynı bakış açısıyla o tarafı görüyor" dedi.

Cemaatten tanıdıklarının kaset skandalında kendisine, "Bizim dahlimiz yok" dediğini anlatan Barutçu, "Bu sözlere inandınız mı?" sorusuna, "O arkadaşlarımızın sözüne itibar ederiz ama bütünen de kabul etmeyiz. Tereddütlerimiz vardır. İktidar bu konuyla ilgili samimiyetini göstermek için, özellikle MHP ve Baykal'la ilgili operasyonun mesullerin ortaya çıkarmalı.

O zaman önemli bir hadiseyi gerçekleştirmiş olur, kendilerini de aklama açısından" dedi.

'ENTERESAN ŞEYLER DUYUYORUM'

"Çok enteresan şeyler duyuyorum" diyen Barutçu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ordu tandanslı, iktidar cenahında bulunan bazı milletvekilleri TSK'nın içindeki bazı üst kademedeki komutanlara dönük komplo ve şantajların uzun süre takip edilerek yapıldığını, tezgaha düşürüldüklerini söylüyor. Bilen kişiler tarafından söyleniyor. Hakikaten ürkütücü. Sadece 2010'da başlayan bir süreç değil, öncesinde yapılmış. Kim vurduya giden, derdini anlatamayan bir çok insan var. Sadece kendilerine değil, çocuklarına yönelik benzer şantaj unsurlarını kullananlar olmuş. İktidar bunu yapan unsurları tespit etsin. Polisin içinde mi, MİT'in içinde mi,TİB'in içinde mi, neredeler? Bunların bulunması lazım."

Vatan


Bu haber 939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,641 µs