En Sıcak Konular

DP Genel Başkanlığına bir aday da İzmir'den

17 Ağustos 2007 18:37 tsi
DEMOKRAT Parti (DP) İzmir eski İl Başkanı Kani Aydoğdu, DP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

DP'nin kendi içinden aday çıkarmasının gerekli olduğunu savunan Aydoğdu, “Ağar yanlış yaptı. Zamansız istifasını açıkladı. Partiyi boşlukta bıraktı. Kaptan gemiyi terk etmez, yüzdürür. Onun için de partinin tüzüğünü bilmeyen kişiler aday olarak ortaya çıktı” dedi.

DP'de, Ağar'dan boşalan Genel Başkanlık koltuğuna bir aday da İzmir'den çıktı. Sinan Aygün, Nevval Sevindi'den sonra, İzmir'de partinin ağır toplarından, eski il başkanı Kani Aydoğdu genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Seçimlere girilirken genel merkezin partiye para aktarmadığını savunan Aydoğdu, parti programının oluşturulamadığını söyledi. Aday listelerinin de yanlış yapıldığını öne süren Aydoğdu, “Ağar'ın düz ova söylemi, problemleri ortaya koyup çözümleri sunmaması, yanlış adayların belirlenmesi partinin baraj altında kalmasına neden oldu” dedi.

MEKTUP YOLLAYACAK

Olağanüstü kurultayda Mehmet Ağar'ın aday olması durumunda da adaylığının devam edeceğinin altını çizen Aydoğdu, bir çok il başkanıyla görüş alışverişinde bulunduğunu ifade etti. Hak etmeyenlerin önünü kesmek için aday olduğunu vurgulayan Aydoğdu, “Ağar'ın istifasıyla partide boşluk doğdu. Olur olmaz kişiler genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Kaptan gemisini terketmez, gemiyi yüzdürmeye çalışır” dedi. 40 yıldır partinin değişik kademelerinde görev aldığını dile getiren Aydoğdu, DP'de köklü bir değişim olması gerektiğini söyledi. Aydoğdu, “Kurultay delegelerinin her birine mektup yazıp, kimin nasıl yanlış yaptığını anlatacağım. Delegelerden partiye el koymalarını isteyeceğim. Partiden giden bütün herkesi geri toplayacağım” diye konuştu.

Kani Aydoğdu kimdir?

1946 yılında Samsun'da doğdu. 1968 yılında Adalet Partisi'nde siyasete başladı. Partinin değişik kademelerinde görev aldı. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanlığı, Tire Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı yaptı. Aydoğdu, 1999- 2002 yılları arasında Doğru Yol Partisi İl Başkanlığı görevinde bulundu. Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi muzunu olan Aydoğdu, evli ve 2 çocuk sahibi.

hürriyet



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,099 µs