En Sıcak Konular

Brüksel ziyareti başarılı geçti

23 Ocak 2014 12:24 tsi
Brüksel ziyareti başarılı geçti AB Bakanı Çavuşoğlu, "Başbakanımızın, Brüksel ziyareti son derece başarılı geçmiştir, yaptığım temaslarda edindiğim izlenim de budur" dedi.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini düzenlenenen törenle MKYK Üyesi Yasin Aktay'a devreden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Aktay'ın çalışmalarını takdir ettiğini, Dış İlişkiler Başkanlığının bundan sonra da önemli hizmetlerde bulunacağına inandığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın Brüksel ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çavuşoğlu, "Sayın Başbakanımızın, 21 Ocak'taki Brüksel ziyareti son derece başarılı geçmiştir. Dün Brüksel'de yaptığım temaslarda, ikili görüşmelerde edindiğim izlenim de budur" dedi.

Erdoğan'ın ziyaretinin, hem Türkiye hem Avrupa Birliği tarafından çok başarılı geçen bir ziyaret olarak değerlendirildiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Orada, Avrupalı dostlarımızın vurguladığı gibi bu düzeydeki ziyaretlerimizi ve diyaloğumuzu daha da artırmamız gerekiyor. Böylesine bir hasretin olduğunu Avrupa Birliği nezdinde görmüş olduk" şeklinde konuştu.

AB bizim için vazgeçilmez bir hedeftir

Bakan Çavuşoğlu, Brüksel ziyareti öncesinde, Türkiye'nin AB müzakere sürecinin durdurulacağı, Başbakan Erdoğan'a ve Türkiye'ye çok sert uyarılar geleceği yönünde beklentisi olanlar bulunduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bugün Türkiye, Avrupa Birliği için çok önemli bir ülkedir. Avrupa Birliği bizim için vazgeçilmez bir süreç ve vazgeçilmez bir hedeftir. Dolayısıyla iki tarafta da bu anlayış devam ettiği sürece bazen sorunlar olabilir bazen eksiklikler olabilir, bazen de karşılıklı sitemlerimiz olabilir, aile içinde de olabilir parti içinde de olabilir ama önemli olan bu hedeften sapmamaktır, bu hedeften kesinlikle geri adım atmamaktır. Dolayısıyla Avrupa Birliği sürecimizde, Yasin Hocamızın ve Dış İlişkiler Başkanlığımızın bize olan desteği, ülkemize olan desteği aynı şekilde devam edecektir."

Devrim niteliğinden değişimlere imza attı

Aktay da kendisini bu  göreve layık gören Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

Başkanlığın çok önemli bir mutfak olduğunu, Türkiye'nin dış politikasının oluşumunda önemli katkıları bulunduğunu ifade eden Aktay, şöyle konuştu:

"Bunu görüyorum, bunu biliyorum. Türkiye'nin dış politikasının ise, yani bu mutfaktan pişirilmiş, bu mutfaktan üretilmiş olan dış politikası, Türkiye'yi bugün nereye getirdiğini hep birlikte izliyoruz, hep birlikte şükranla izliyoruz. Çünkü Türkiye, 12 yıl içinde, AK Parti iktidara geldikten sonra içeride devrim niteliğinde değişimlere, gelişmelere imza attı. Bu iç devrimin bir de dışa yansıyan boyutu var. Türkiye'nin dış politikasının paradigması AK Parti iktidara geldiği andan itibaren değişmeye başlamıştır."

AA



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,558 µs