En Sıcak Konular

Doğu donuyor, Batı günlük güneşlik

20 Ocak 2014 12:31 tsi
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Öte yandan Batı bölgemizde günlük güneşlik hava hakimken, yağış haberini Bakan Eroğlu vermişti.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 16, Ağrı'da 15, Erzincan ve Iğdır'da 10, Erzurum'da 8 ve Ardahan'da 2 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan'da 6, Erzurum ve Ardahan'da sıfır, Iğdır'da sıfırın altında 1, Kars'ta sıfırın altında 2, Ağrı'da sıfırın altında 3 derece tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu. Kaldırımlarda buzlanma meydana geldi.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ardahan'da 10, Ağrı'da 12, Erzurum'da 6, Kars'ta 3, Iğdır'da 4, kayak merkezlerinde ise Konaklı'da 50, Cıbıltepe'de 30, Palandöken'de 24 santimetre ölçüldü.

ÇARŞAMBA GÜNÜ KAR BEKLENİYOR

Yetkililer, çarşamba gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisiyle bölge genelinde kar beklendiğini belirtti.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde soğuk hava nedeniyle birçok evin şebeke suyu dondu. Araçların ve iş yerlerinin camları buzlarla kaplandı. Çatılarda buz sarkıtları oluştu. Birçok iş yerinin kapı kilidi dondu, donan kilitler pürmüz yardımıyla açıldı.

İlçedeki bazı sürücüler araçları donmasın diye naylon ve kilimler sararak korumaya çalışıyor.

ÇILDIR GÖLÜ'NDE ATLI KIZAK KEYFİ

Soğuk hava nedeniyle 124 bin metrekarelik alana sahip Ardahan'daki Çıldır Gölü'ne vatandaşlar atlı kızağa binmenin keyfini yaşıyor.

Göl kenarında bulunan Akçekale köyünde yaşayan hayvan besicileri gölün buzunu kırarak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamaya çalıştı. Bazı vatandaşlar ise otomobilleriyle buz üzerinde sürüş yaptı.

Bu arada, atlı kızakçılar da vatandaşları göl üzerinde gezdirdi. Tekin Akçay adlı kızakçı, arabayla buz üzerinde gezenlerin kendilerine macera arayıp şov yaptıklarını belirtti.

aa

Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs