En Sıcak Konular

Meclis'te oda sıkıntısı

17 Ağustos 2007 12:18 tsi
23. Dönem Parlamentosunda 4 parti grubunun bulunması, oda sıkıntısına neden oldu. Bir ihtisas komisyonunun toplantı odası 3’e bölünerek, 2 komisyon başkanı için makam odası ve sekreteryası olarak kullanılacak.

      AK Parti ve CHP gruplarına MHP ve DTP gruplarının eklenmesiyle, 23.
      Dönemde grup sayısı 4’e çıkan Parlamento’da grupların çalışacağı yerler belli olurken, bazı ihtisas komisyonlarının yerlerinde de değişiklikler yapıldı.
      AK Parti Grubu, geçen dönemde de kullandığı ana binadaki 2. katta yer alan bölümde çalışmalarını sürdürecek. 5 grup başkanvekilinden 4’ü değişen AK Parti’de, yeni seçilen grup başkanvekilleri odalarına yerleşti.
      Grup başkanvekillerinden Nurettin Canikli, eski grup başkanvekillerinden Faruk Çelik’in, Bekir Bozdağ Eyüp Fatsa’nın, Mustafa Elitaş Salih Kapusuz’un, Nihat Ergün de İrfan Gündüz’ün odasını kullanacak.
      CHP Grubu da yine ana binada 2. katta bulunan bölümü kullanacak. Geçen dönemde de grup başkanvekili olan İzmir Milletvekili Kemal Anadol eski odasını kullanırken, yeni seçilen grup başkanvekili, İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, eski grup başkanvekili Ali Topuz’un odasına yerleşti.
      CHP eski Grup Başkanvekili Haluk Koç’un odası ise CHP’ye 3. grup başkanvekili verilme ihtimaline karşılık boş tutuluyor.
     
     MHP, ANAVATAN GRUBUNUN YERİNİ KULLANACAK
      MHP Grubu ise geçen dönem Anavatan Partisinin kullandığı, ana binada 2.
      katta yer alan odalara yerleşti. Yeni dönemde, eski TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ile eski TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy’un odaları da MHP Grubuna tahsis edildi.
     
     DTP, DİLEKÇE KOMİSYONUNUN YERİNE YERLEŞTİ
      Parlamento’ya bağımsız milletvekilleriyle girip grup kuran DTP de 23.
      Dönemde TBMM Dilekçe Komisyonunun ana binada 1. katta kullandığı bölüme yerleşti. DTP’ye, Dilekçe Komisyonunun odalarının yanı sıra eski TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç’ın odası da tahsis edildi.
     
     DSP’YE DE YER TAHSİSİ YAPILDI
      TBMM’ye CHP listelerinden 13 milletvekiliyle giren DSP ise Halkla İlişkiler Binası A Blok’ta, geçen dönem DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın kullandığı makam odası ve sekreteryasında çalışacak.
      TBMM Başkanlık Divanının geçmiş dönemlerde aldığı, "grup kuracak sayının yarısından fazlasıyla parlamentoya giren siyasi parti grubuna TBMM’de uygun yer tahsis edileceğine" ilişkin kararı uyarınca, söz konusu yerin DSP’ye tahsis edildiği öğrenildi.
      Bugüne kadar çalışmalarını ana binada sürdüren Dilekçe Komisyonu ise Halkla İlişkiler Binası B Blok’ta bulunan, kapatılan TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonunun yerini kullanacak.
     
     TOPLANTI SALONU 3’LE BÖLÜNDÜ
      TBMM, 23. Dönemde yaşanan oda sıkıntısını, bazı toplantı salonlarını bölümlere ayırarak çözme yoluna gitti.
      22. Dönemde TBMM Çevre Komisyonunun kullandığı toplantı salonu 3 odaya
      ayrılarak, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve sekreteryasının kullanımına ayrıldı. Çevre Komisyonu Başkanı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu uzmanlarının, tören salonunun üstündeki katta bulunan bir odasını, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ise TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün yine tören salonunun üstündeki katta bulunan bir odayı kullanacak.
     
     KADIN TBMM BAŞKANVEKİLLERİ AYNI KATTA
      TBMM’nin, Nermin Neftçi’nin ardından 38 yıl sonra seçilen kadın TBMM başkanvekilleri Güldal Mumcu ve Meral Akşener, TBMM Başkanlığının bulunduğu E Blokta görev yapacak. Mumcu, eski TBMM Başkanvekili Yılmaz Ateş’in, Akşener de TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil’in odasına yerleşti.
      Pakdil, eski TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin’in; TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar ise eski TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un makam odalarını kullanacak.
     
     KATİP ÜYE ÇELİK, BAŞBAKANIN MAKAM ODASININ KATINDA
      TBMM idare amirleri Muhyettin Aksak ve Orhan Erdem, eski idare amirleri Burhan Kılıç ve Feyzi Berdibek’in odalarına yerleşti.
      İdare amirleri Hüsrev Kutlu ve Ahmet Küçük E Blokta, İdare Amiri Sırrı Sakık ise ana binada bulunan, eski İdare Amiri Erdoğan Yetenç’in odasını kullanacak.
      Katip üyeler Harun Tüfekçi, Fatoş Gürkan, Yaşar Tüzün, Murat Özkan ve Fatma Salman Kotan, E Blokta; Katip Üye Canan Candemir Çelik de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki makam odasının bulunduğu katta görev yapacak. Katip Üye Yusuf Coşkun ise eski Katip Üye Türkan Miçooğullarının odasına yerleşti.

Milliyet



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,598 µs