En Sıcak Konular

Bahçeli: 30 Mart'taki seçimler anlam yüklü

19 Ocak 2014 12:54 tsi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İç ve dış sorunlar öyle bir derinleşir ki seçimlere daha farklı bir anlam yüklenmiş olur. 30 Mart'taki seçimler de böyle bir anlam yüklü seçimdir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ülkenin karşı karşıya kaldığı iç ve dış sorunlar öyle bir yoğunlaşır, derinleşir ki bu seçimlere, sadece belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve seçmenin ötesinde çok daha farklı bir anlam yüklenmiş olur. İşte 30 Mart'taki seçimler de böyle bir anlam yüklü seçimdir" dedi.
 
Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'ni ziyaret eden Bahçeli, seçim süreci ve gündemdeki konulara ilişkin değerlendirme yaptı. 
 
Bahçeli, 30 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde adaylarını tanıtmak ve destek vermek amacıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.
 
Beş yılda bir yapılan mahalli idareler seçiminin bazı dönemlerde öneminin daha da arttığına işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:
 
"Ülkenin karşı karşıya kaldığı iç ve dış sorunlar öyle bir yoğunlaşır, derinleşir ki bu seçimlere, sadece belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve seçmenin ötesinde çok daha farklı bir anlam yüklenmiş olur. İşte 30 Mart'taki seçimler de böyle bir anlam yüklü seçimdir. Buraya çok özen göstermeliyiz. Nitekim bütün siyasi partilerimiz de hazırlıklarını bu manada yapmaktadır. Çünkü mahalli idareler seçimlerinin hemen arkasında, 5 ayı geçen bir süre sonunda, 28 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanlığı seçimi olacaktır. Öte yandan eğer bir erken seçim söz konusu olmadığı takdirde, 12 Haziran 2015'te de 25. dönem milletvekilliği seçimi olacaktır. Yani bu seçimlerin arka arkaya yapılmış olması siyasi hayatımızda yeni bir çizginin oluşmasına vesile olacak demektir."
 
Mahalli idareler seçimlerine, Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği 25 siyasi partinin katılacağını bildiren Bahçeli, "Bir avuç kamuoyu araştırmacısı çıkmış, ne idüğü belirsiz bir anlayışla kamuoyunun araştırması yerine, kamuoyunu şekillendiren bir tavırla terazinin bir kefesine AKP'yi koymuş, diğer kefesine CHP'yi koymuş. 'Varsa da yoksa da bu iki parti var' diyorlar. Peki milletin tercihleriyle oluşmuş diğer 23 tane partiyi nereye koyacağız? Bunlardan bir tanesi de MHP'dir. Bu bakımdan bu tür kesinleşmiş tercihler millet iradesine saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.
 
"Ne AKP diyoruz, ne CHP, ille de MHP diyoruz"
 

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin yerel seçimlerde İstanbul'u kazanmak için iddialı olduğunu dile getirerek, "Ne AKP diyoruz, ne CHP ille de MHP diyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Dönüşüm ve değişim, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin temel sloganı içerisindedir. Fakat İstanbul'da 20 seneden beri değişmeyen bir başkan var. Biz de 'gelin değiştirelim diyoruz.' O bakımdan sizlerin desteğine ihtiyacımız var. İradeniz MHP'ye teveccüh olarak döndüğü takdirde şoför arkadaşlarımızın mazotuyla benziniyle gres yağıyla yanında olduğumuzu bilin diyoruz."
 
Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can tarafından karşılan Bahçeli'ye, ziyaretinde TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve MHP Milletvekilleri Murat Başesgioğlu ile Atilla Kaya da eşlik etti.

aa


Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,006 µs