En Sıcak Konular

Paralel yapı itirafı

19 Ocak 2014 10:01 tsi
Paralel yapı itirafı Obama’yı NSA üzerinden vurmaya çalışan, önemli cumhuriyetçi haber sitelerinden Drudge Report üst düzey bir NSA çalışanı olan Bill Binney’nin ilginç ifadelerine yer verdi.

ABD'li üst düzey NSA yetkilisi Bill Binney "ABD artık bir polis devletidir. NSA, mahkemeleri ve yasaları atlayan bir paralel yapıdır" dedi.

Amerikan istihbarat örgütü NSA'nın, bilimkurgu filmlerini aratmayan teknolojilerle sıradan insanlardan büyük ülkelerin devlet liderlerine kadar herkesin telefonunu dinlediği, maillerini okuduğu ortaya çıkınca ABD Başkanı Baracak Obama yeni bir güvenlik stratejisi oluşturmak için kolları sıvadı. Nitekim en son Alman Başbakanı Angela Merkel'in telefonunun dinlediği ortaya çıkınca iki ülke arasında kriz yaşanmıştı. Almanya "no spy" anlaşması için ABD'yi zorlamış ancak Washington buna yanaşmamıştı. Obama sonunda baskılara boyun eğerek –veya boyun eğmiş gibi yaparak- önceki gün iç ve dış istihbarat başkanlarıyla yaptığı nihai görüşmenin ardından "Bir daha müttefiklerimizi dinlemeyeceğiz" şeklinde tarihi bir açıklama yaptı.

YASALARI ES GEÇİYOR

Obama'nın açıklaması uluslar arası kamuoyunu ikna etmediği gibi içerde de cumhuriyetçilere inandırıcı gelmedi. Obama'yı NSA üzerinden vurmaya çalışan, önemli cumhuriyetçi haber sitelerinden Drudge Report üst düzey bir NSA çalışanı olan Bill Binney'nin ilginç ifadelerine yer verdi. Daha önce ABD'nin dinleme faaliyetini totaliter devlet faaliyetine benzeten Binney bu kez "ABD artık bir polis devletidir" ifadesini kullandı. Kendi blogundan bazı belgeler paylaşarak onlar üzerinden yorum yapan Binney'nin, NSA'nın, mahkemeleri ve yasaları aşarak kendi kurallarını koyan bir "paralel yapı" (Parallel Construction)  olduğunu söylemesi dikkat çekti.

Akşam



Bu haber 1,007 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,768 µs