En Sıcak Konular

3. kat ziyareti için suç duyurusu

19 Ocak 2014 09:30 tsi
3. kat ziyareti için suç duyurusu 17 Aralık Operasyonu'nun yürütüldüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki kompleksinde 3. kattaki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelen Zekeriya Öz hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü suç duyurusunda bulundu.

17 Aralık 2013 günü yapılan operasyondan 1 gün sonra, soruşturmayı yürüten polis şefleri görevden alınmış, yerlerine yeni müdürler atanmıştı. Müdürler göreve başladıktan 1 gün sonra da Öz, 19 Aralık 2013 günü akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelmiş ve basın mensuplarının “Neden geldiniz?” sorularına “Neden geldiğim belli değil mi” diye yanıt vermişti.

Soruşturmayı yürüten Emniyet’in 3. katındaki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne çıkan Öz, iddiaya göre, sorguları yapan emniyet görevlilerine, şüphelilere yöneltilen soruları değiştirmemelerini, soruları değiştirmeleri halinde tutuklanacaklarını söyledi. Polisler, soruların değiştirilmediğini belirtti ancak Öz, şüphelilere yöneltilen soruları istedi. Polis şefleri de gizlilik kararı olan soruşturmayla ilgili sadece soruşturmayı yürüten Celal Kara’yla bilgi paylaşılabileceğini, kendisiyle bilgi paylaşımının gizlilik ihlali olacağını söyledi. Öz, itirazları dikkate almadı ve soruların kayda alınarak kendisine verilmesini istedi. Polisin soruları bir CD içine hazırlayarak tutanakla teslim ettiği Öz, zarf içindeki CD’yi alarak emniyetten çıktı.

POLİSLERİ TEHDİT İDDİASI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Öz’ün 3. kat ziyaretinde polisleri tehdit ettiğini, soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiğini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sürerken İstanbul Başsavcıvekili olan Zekeriya Öz, HSYK tarafından görevden alınarak Bakırköy Başsavcıvekili yapılmıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK’nın inceleme kararı verdiği cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında inceleme için izin vermişti.

Hürriyet

Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,793 µs