En Sıcak Konular

O istihbaratçı emekliliğini istedi!

17 Ocak 2014 17:33 tsi
İstanbul Emniyetinde Cemaat örgütlenmesinin en tepesindeki isimlerden biri olduğu ileri sürülen istihbaratçı tayini çıkınca emeklilik dilekçesi verdi

Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının Emniyet içindeki en önemli isimlerinden biri olan  İstanbul İstihbarat Şubesi eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer dün emeklilik dilekçesini verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü emeklilik dilekçesini hemen işleme koydu.

Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla'nın haberine göre Ali Fuat Yılmazer, Oda TV operasyonu kapsamında gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmasından sonra İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden alınmıştı.

TUNCELİ'YE TAYİNİ ÇIKINCA...

Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde bir süre kızağa çekilen Ali Fuat Yılmazer'in tayini geçen ay Tunceli'ye çıkmıştı. Ali Fuat Yılmazer'in Tunceli'deki görev yerine gitmemek için sahte sağlık raporu almaya çalıştığı iddiaları da basına yansımıştı.

Ali Fuat Yılmazer, dün Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı'na gönderdiği dilekçesinde emekliliğini isteyerek izne ayrıldı. Ali Fuat Yılmazer'in emeklilik dilekçesinin işleme konulduğu kaydedildi.

ERGENEKON OPERASYONUNUN BEYNİ

19 Ocak 2007'de gazeteci Hrant Dink öldürüldü. Cinayetten kısa bir süre sonra İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler görevden alındı. Güler'in yerine İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer atandı. Yılmazer daha sonra da İstihbarat'tan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı oldu. Yılmazer, Ergenekon operasyonlarının beyni konumundaydı. Tüm teknik takip ve dinlemeler Yılmazer'in başında bulunduğu İstihbarat Şube Müdürlüğü bünyesinde yapıldı.

Hanefi Avcı 'Haliçte Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat' adlı kitabında Ali Fuat Yılmazer ile ilgili şu iddia ve tespitlerde bulunuyordu:

“Hrant Dink cinayetinden sonra Ahmet İlhan Güler görevden alındı. Yerine ise normalde hiçbir zaman bu göreve gelemeyecek, gerekli niteliklere sahip olmayan (sol örgütler konusunda bilgi ve deneyim ile evveliyatında pratik sokak tecrübesi yeterli olmayan), hatta sosyal ve psikolojik açıdan sorunlu olduğunu değerlendirdiğim Ali Fuat Yılmazer bu göreve atandı.

İstanbul Emniyet Müdürü (Celalettin Cerrah) sahip olduğu güce rağmen Ahmet’in gidişini engelleyemediği gibi Ali Fuat Yılmazer’e alenen muhalefet etmesine rağmen onun göreve getirilişini de engelleyemedi.

Belki elli tane müdürü İstanbul’a tayin ettirmemeye muktedir bir güce sahipti, herkese karşı dikleşebilirdi ama Ali Fuat ve benzerlerine karşı koyamadı. Belli amaçları olanlar, istedikleri gibi faaliyette bulunmak isteyenler bu konuda kendilerine mani olacak bir engeli daha önlerinden kaldırmış oldular.”

NAZLI ILICAK'IN HABER KAYNAĞI

Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük, o dönem Sabah gazetesinde yazan Nazlı Ilıcak hakkında yazdığı bir yazıda "Nazlı Hanım bir dönem etkili konumda bulunan bir güvenlik bürokratıyla son birkaç yıldır çok sık görüşüyor. Hatta bu kişiyi her hafta sonu evinde ağırlıyor. Bu güvenlik bürokratı Başbakan Erdoğan'ın kızağa çektiği biri. Ama Nazlı Hanım'ın yazdığı yazılar ve kitaplarının kaynağı bu bürokrat." demişti.

Ilıcak ise Cem Küçük'ün yazısına "alay" dolu bir yazı ile yanıt vermiş,Her Taşın Altında The Cemaat mi Var? isimli kitabı için "...ben yazdım sanıyordum demek ki yazmamışım, Cem Küçük'ten daha iyi bilecek değilim ya..." demiş ve eklemişti:

"Meğer Ali Fuat Yılmazer her hafta sonu evime geliyor, beni AK Parti iktidarı aleyhine şartlandırıyormuş. Hayret! Hafta sonlarını çocuklarımla, torunlarımla, arkadaşlarımla geçirdiğimi sanıyordum. Bu hususta da yanılmışım." 

Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,420 µs