En Sıcak Konular

Piyasadaki dalgalanmalar kalıcı değil

17 Ocak 2014 17:21 tsi
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, bugünkü tartışmaların Türkiye'nin daha güçlü demokrasi ve ekonomiye geçiş sancıları olduğunu belirterek "Piyasadaki dalgalanmalar da çok kalıcı görülmesin. Bunlar da geçicidir" dedi.

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, makamında Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Türkiye'nin, istikrarı yakaladığında neleri başarabileceğini çok kez ortaya koymuş bir ülke olduğunu belirten Işık, istikrar ortamı bozulduğunda da nelerin kaybedildiğini bazen tarih kitaplarından okuduklarını bazen de yaşayarak gördüklerini ifade etti.

"Bir Anayasa kitapçığı fırlatıldığında, bunun millete ne kadar büyük bir fatura çıkardığını yaşayarak gördük" diyen Işık, milletin 2002 seçimlerinde ise siyasi istikrarı sağladığını söyledi. Türkiye'nin bunun akabinde ekonomik istikrarı da yakaladığına işaret eden Işık, "Ama maalesef ülke olarak bazı alışkanlıklarımız vardı. Demokrasiye müdahalenin, alışkanlık haline gelmiş bir ülkeydik. Bir zamanlar sermaye, gazete ilanıyla hükümet düşürüyordu" diye konuştu.

Bakan Işık, 12 Eylül 2010 referandumunda halkın da desteğiyle Türkiye'nin demokratik istikrarına yönelik çok önemli bir adım atıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz dedik artık tamam. Türkiye'de bundan sonra demokrasiye müdahale girişimi olmaz ama son bir operasyon daha 17 Aralık'ta başladı. Bu 17 Aralık operasyonunu da kimse bir yolsuzluk operasyonu diye kesinlikle sunmasın. Bu, yolsuzluk görüntüsünde siyaseti dizayn operasyonudur. Eğer bu bir yolsuzluk operasyonu olsaydı, dosyalar biriktirilmez, birleştirilmez, ülkenin ulusal çıkarları, milli menfaatleri gözardı edilerek bazı girişimlerde bulunulmazdı. Keşke şunu yapsalardı, bir yolsuzluk dosyası varsa, dosya olgunlaşır olgunlaşmaz hemen savcılık harekete geçip gereğini yapsaydı, biz de o savcıları alkışlasaydık ama siz 3, 4, 5 sene biriktirip de ilgili ilgisiz pek çok şeyi bir torbaya koyup adeta bir operasyon noktasına getirmeniz, hiç kimsenin kabul edeceği bir şey değildir. Ancak Türkiye bunu da aşıyor. Türkiye son vesayeti de kırıyor. Bundan sonra inşallah Türkiye çok daha bu noktada ayağı yere sağlam basan bir ülke konumuna geliyor."

 "İnşallah bu sürecin de sonuna doğru geliyoruz"

Bakanlığının daha çok üretim, istihdam ve ihracat odaklı bir bakanlık olduğunu belirten Işık, ASKON üyelerinin de çalışma arkadaşları olduğunu ifade etti.

Bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi kendisinin de ASKON üyeleriyle yakın bir mesai içinde olacağını dile getiren Işık, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla daha yakın çalışacaklarını söyledi.

Bugünkü tartışmaların, Türkiye'nin çok daha güçlü bir demokrasi ve ekonomiye geçiş sancıları olduğunu belirten Işık, şöyle devam etti:

"Yoksa hiçbir zaman kötümser olmadık, olumsuz düşünmedik. İnşallah bu sürecin de sonuna doğru geliyoruz. Piyasadaki dalgalanmaları da sanayicilerimiz, işadamlarımız, insanımız çok kalıcı görmesin. Bunlar da geçicidir. İnşallah bu süreçler de başarıyla atlatılacak ve bundan sonra Türkiye'de kimse, demokrasiyi vesayet altına alma girişimini aklından dahi geçiremeyecek. Burada medyanın da tabi çok yoğun ilgisi var. Arkadaşlarımdan ricam, Dubai'de tatil yapan savcıdan daha fazla Türkiye'nin üretim, ihracat, istihdam rakamlarına yoğunlaşalım. Bakın Türkiye'de tüm bu estirilen rüzgara rağmen, ihracat, üretim artıyor. İstihdamda olumlu gelişmeler ve geleceğe umutla bakmamıza sebep olacak çok fazla veri var."

Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,833 µs