En Sıcak Konular

'Darbe yapıldıysa millete yapıldı'

17 Ocak 2014 17:18 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Darbe yapıldıysa bu millete darbe yapıldı, bu milletin kesesine, cebine darbe yapıldı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kazım Karabekir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, temiz ve onurlu bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceklerini, çocuklara güzel bir ülke bırakacaklarını söyledi.

Son günlerde yaşanan olayları herkesin hüzünle, kaygı duyarak izlediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ne olacak bu memleketin hali diyoruz? Unutmayın bu memleket büyük bir memlekettir. Bu memleketin kurucuları büyük insanlardır, kurtarıcıları yüce insanlardır. Onlar bize acı ve gözyaşı içinde güzel bir Türkiye bıraktılar. Biz çocuklarımıza güleryüzle, çok daha güzel Türkiye'yi bırakmak için yola çıktık. Bunun mücadelesini yapıyoruz ve bunun için çalışacağız. Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları biliyorsunuz. Asla ve asla umudumuzu  yitirmeyeceğiz. Biz büyük bir ülkeyiz, karanlıktan çıkmasını biliriz."

"Darbe yapıldıysa bu millete darbe yapıldı"

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Kadın elinin değdiği her yer güzel olur. Onu hepimiz biliyoruz, Karaman'ı temizleyecek. Bana bir kutunun içinde bir elmas verdi. İçinde 4,5 milyon dolar yoktu. O kutunun içinde 700 bin liralık saat de yoktu. Ama o kutunun içinde Karaman köylüsünün, çiftçisinin alın terini simgeleyen elması vardı. Siyasetçinin cebini doldurma görevi yoktur, ama Türkiye'de siyasetçi halkı unutuyor, din iman edebiyatı yapıyor, cebini dolduruyor. Milyar dolarlar çıkıyor ortaya ve milletin önüne çıkıp; 'bize karşı darbe yapıldı' diyor. Ne darbesi ya... Biraz da millete darbe yapılsın bari. 4,5 milyon doları götürün dağıtın millete, her eve verin bakalım. Niye yapmıyorsunuz? Çocukları zengin oldu, 7 göbeği zengin oldu, köşeyi döndüler. Şimdi 'darbe yapıldı bize' diyorlar. Darbe yapıldıysa bu millete darbe yapıldı, bu milletin kesesine, cebine darbe yapıldı. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yendi. Beni çok eleştirebilirler. Kızabilirler de ama şunu söyleyemezler; 'Kemal Kılıçdaroğlu kul hakkı yedi' diyemezler. Biz Türkiye'ye temiz siyaseti vadediyoruz. Güzel bir siyaset vadediyoruz. Herkesin mutlu olduğu bir Türkiye'yi vadediyoruz. Kavganın, dövüşün olmadığı, siyasetçilerin birbirleriyle halka hizmet yolunda yarıştıkları Türkiye'yi vadediyoruz. Kendi cebini dolduran siyasetçiyi değil halkın cebini dolduran siyasetçiyi, bir geleneği vadediyoruz. Biz 90 yıllık geleneğimizle güzel bir Türkiye vadediyoruz."

"Sayın Cumhurbaşkanı samimi olarak çaba gösteriyor"

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "HSYK konusunun Anayasa değişikliğiyle çözülmesi gerektiği, iktidar ve muhalefetin bu konuda uzlaşabileceği" yönündeki açıklamalarıyla ilgili soru üzerine, "HSYK yasa teklifinin Anayasa'ya aykırı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı da biliyor, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Anayasa Komisyonu Başkanı da biliyor, parlamenterler de biliyor" diye konuştu.

Teklifin baştan geri çekilmesini ve Anayasa değişikliği için TBMM Başkanı'nın çağrı yapmasını istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi bunu benimsemedi, teklifi görüştü ve komisyondan geçirdi. Bu nedenle biz Adalet ve Kalkınma Partisinin samimiyetine inanmıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, samimi olarak çaba gösteriyor, yasal olanı gösteriyor bize. Türkiye'de hakimlerin tarafsızlığı, bağımsızlığı konusundaki duyarlılığını her seferinde dile getiriyor. Görünen tablo şu; Adalet ve Kalkınma Partisi bu sözcüklere karşı kulaklarını tıkamış görünüyor."

Kılıçdaroğlu, savcıların yerinin değiştirilmesiyle ilgili başka bir soru üzerine, şöyle konuştu:
"Aslında sayın Bozdağ, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu ile ilgili olarak bir suçlama yapmıştı; 'geçmişte başka bir görüşün egemenliğindeydi, şimdi başka bir görüşün egemenliğinde' diye. Demek ki; bunlar gerçekçi değilmiş. İstedikleri değişiklikleri pekala yapabiliyorlar. Yaptılar da ama ahlaki olarak şöyle bir sorunumuz var; rüşvet ve yolsuzluk olaylarının ayyuka çıktığı, polislerin rüşvet ve yolsuzluk olaylarını izlediği, savcıların soruşturma açtığı bir ortamda sizlerin HSYK'da değişiklik yaparak, rüşvet ve yolsuzluğu engellemeniz doğru değildir. İktidar böyle bir tutum içinde. O nedenle hepimiz kaygıyla izliyoruz. Rüşvetin ve yolsuzluğun toplumu çürüteceğini biliyoruz. Kangren olan bu sorunu, toplumun gündeminden çekip alacak olanın da yargı olduğunu biliyoruz. Siyaset, yargının üzerinde baskı kurup, rüşveti ve yolsuzluğu meşrulaştırma çabası içine girerse; bundan Türkiye kaybeder, hepimiz kaybederiz. Türkiye'nin saygınlığı büyük ölçüde zedelenmiş olur. Bu duyarlılığı, bu vesileyle ifade etmiş olalım."

Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,381 µs