En Sıcak Konular

'Ömer Güney hakkındaki MİT belgesi gerçek'

17 Ocak 2014 12:47 tsi
Nazlı Ilıcak, Ömer Güney'in, ses kayıtlarının ardından ortaya çıkan, Paris'te Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın öldürmesi için MİT tarafından görevlendirildiğini gösteren belgelerin gerçek olduğunu söyledi.

Nazlı Ilıcak, Ömer Güney'in, ses kayıtlarının ardından ortaya çıkan, Paris'te Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın öldürmesi için MİT tarafından görevlendirildiğini gösteren belgelerin gerçek olduğunu söyledi.

CNN Türk'te Dört Bir Taraf programında konuşan Ilıcak, "Kare mühür belgenin gönderildiği ve sızdığı bakanlığı belli eden bir şifredir" dedi ve ekledi "BDP'nin bu belgenin peşine düşmesi lazım."

İşte canlı yayındaki o konuşma:

BU BELGE GERÇEKTEN MİT BELGESİ

"Benim çok komik bulduğum olay. Sözde yolsuzluk operasyonu ile barış sürecinin önü tıkanmak istemiş. MİT'in sızan belgesine gelmek istiyorum. Araştırdım. Bu gerçekten de MİT belgesi.

HANGİ BAKANLIKTAN SIZDIĞI BELLİ OLSUN DİYE

Bunun MİT Belgesi olduğunu gösteren, üzerinde kare kare damgalar var. Bunlar ne anlama geliyor dedim. Bunlar şifreymiş. Çeşitli bakanlıklara dağıtılırken, üzerine basılırmış, eğer sızarsa, hangi bakanlıktan sızdığı belli olsun diye.

ŞUBE MÜDÜRÜNÜN İSMİ VE İMZASI VAR

İkincisi burada bizim elimizde imkan var bunu değerlendirecek. Bu kağıdın altında şube müdürünün ismi var. Bir de parafı var. Bu daire başkanına da sunulmuş. O paraf atmıyor. Altında şöyle bir yazı çıkıyor: "Sayın başkan yardımcısı tarafından talimata gerek olmadığı ifade edilmiş ve arz notu çıkarılmasından sarfı nazar edilmiştir."

CANSIZ'IN ÖLDÜRÜLMESİ İÇİN MİT'TEN EMİR

Bu ne anlama geliyor diye sorduğumda, şimdi, bu arz notu bir kere işleme girmiş, hatırlatalım ne olduğunu bu arz notunda Sakine Cansız'ın öldürülmesi meselesi konuşuluyor. Çok ciddi bir mesele. MİT içinde bir grup bunu imzaya açmış veya açmamış ama burada bir paraf var... İsimler sözkonusu... Bir elyazısı var... Şu cümleler önemli: "PKK'ye yönelik, saldırı, suikast benzeri operatif imkan ve kabileyetler çevresinde..."

BDP BUNUN ÜZERİNE GİTMELİ

Burada çok önemli bir not var. MİT'in arz notu. Bunu bir bilgi olarak sunmak istiyorum. Burada savcılığın bir adli soruşturma açması lazım. BDP'nin bunun üzerinde çok durması lazım. Netice itibariyle bir yandan İmralı'da MİT bir takım görüşmelere öncülük ederken, bir yandan da kendi bünyesinde bir takım insanların öldürülmesi, gayreti var ise... Belgede şunu diyor çünkü, "Talimata gerek kalmadığı ifade edilmiş arz notu çıkarma..." Çünkü arz notu çıkınca tüm bu imzalar atılacak ve müsteşara kadar gidecek. Peki bu çalışma neden başlatıldı? Acaba bu mesele Müsteşar'a intikal etmeden, el altından biz bu uygulamayı yapalım tarzında bir eğilim mi mevcut.

BAŞBAKAN BUNU ARAŞTIRMALI

Bu incelenmesi gereken, yolsuzluk soruşturması barış sürecini hedef alıyor denirken Başbakan'ın bu notu çok ciddi şekilde araştırması lazım. Öldüren kişinin, lejyoner denilen kişinin, Ömer Güney'in MİT elemanı olup olmadığı, bu notun ne anlama geldiği araştırlımalı. 

Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs