En Sıcak Konular

Almanya’ya gelen Türklerin sayısı azaldı

17 Ocak 2014 10:36 tsi
Almanya Federal Göç ve Mülteci Dairesi’nin hazırladığı Göç Raporu’na göre Almanya’ya 2012 yılında bir milyon insan gelirken, ülkeyi 712 bin kişi terk etti.

620 bin kişi Polonya, Bulgaristan ve Romanya gibi Avrupa Birliği ülkelerinden göç ederken, Türkiye’den 26 bin 150 kişi Almanya’ya geldi. Türkiye’ye dönenlerin sayısı 27 bin 725 olarak belirlendi.

Federal hükümet 2012 yılı Göç Raporu’nu kabul etti. Federal Göç ve Mülteci Dairesi’nin hazırladığı rapora göre Almanya’ya 2012 yılında bir milyondan fazla insan gelirken, ülkeyi terk edenlerin sayısı 712 bin olarak belirlendi. 2011 yılında ise Almanya’ya 960 bin kişi gelmişti. 115 bin Alman ülkesine geri dönerken, yeni gelenlerin 620 binini Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden, 340 binini de üçüncü ülkelerden gelenler oluşturdu. AB dışından gelenlerin yüzde 18’i ailevi, yüzde 16’sı yükseköğrenim, meslek eğitimi ve temel eğitim için gelirken, yüzde 13’ü ticaret amaçlı ve yüzde 16’sı iltica etmek için Almanya’ya geldi.

ALMANYA’YA GELEN TÜRKLERİN SAYISI AZALDI

2007 yılında Alman Göç Yasası’nda yapılan değişiklikle aile birleşimi yoluyla Almanya’ya geleceklerden Almanca dil ve gelir yeterliliği şartının getirilmesi, ülkeye Türkiye’den gelenlerin sayısını azda olsa etkiledi.

2002 yılında Almanya’ya gelen Türk vatandaşlarının sayısı 58 bin 128 olarak açıklanırken, bu sayı 2006 yılında 30 bin 720’ye, 2012 de ise 26 bin 150’ye geriledi. Ülkeye gelen Türklerin 16 bin 312’sini erkekler, 9 bin 838’ini ise kadınlar oluşturuyor.

Türkiye’ye dönen Türk vatandaşlarının sayısı da 27 bin 725 olarak belirlendi. Federal İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye’ye 18 bin 421 erkek ve 9 bin 304 kadın geri döndü.

MAVİ KART’LA 37 BİN KİŞİ GELDİ

Almanya’nın istihdam piyasasındaki kalifiye iş gücü açığını kapatmak için 2012 yılında yürürlüğe koyduğu Mavi Kart uygulamasından bugüne kadar 37 bin insanın faydalandığı açıklandı. Özellikle Hindistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Çin’den Mavi Kart ile Almanya’ya gelenlerin sayısının yüksek olduğu kaydedildi.

Ülkeye gelenlerin sayısının artması üzerine Almanya’nın göçmenler için cazip bir ülke olduğunu söyleyen Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizere, “Göçün en önemli yanı gelenlerin uyumu. Almanca ve uyum kurslarıyla bu alanda önemli adımlar attık ve iyi bir alt yapı hazırladık.” dedi.

cihan

Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,604 µs