En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Engel olmaya çalışacağız

17 Ocak 2014 08:19 tsi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "HSYK ile ilgili kanun teklifinin Parlamentodan geçmesine engel olmaya çalışacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir TV programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
HSYK ile ilgili kanun teklifinin Genel Kurula gelmesi halinde komisyonda gösterdikleri mücadeleyi orada da vereceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Parlamentodan geçmesine engel olmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.
 
İstifa eden bakanlarla ilgili fezlekelerin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığının bu fezlekeleri bekletme hakkının olmadığını belirterek, “Fezlekeler gecikmeksizin TBMM’ye gönderilmeli" diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine, hukuk devletinde "Yolsuzluk ve rüşvetin" hesabının sandıkta değil, yargı önünde verilmesi gerektiğini dile getirdi.
 
Yaşananların vatandaşlarda umutsuzluk ve karamsarlık yaratmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP olarak şiddete başvurmadan mücadelelerini sürdüreceklerini aktardı.
 
"Komplo" açıklamalarına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
"Daha düne kadar 'ne istediniz de vermedik' diyen Erdoğan, şimdi onları haşhaşi diye suçluyor. Dört bakanın gitti ne komplosu. Komplo olsa bakanların arkasında kapı gibi durursun."
 
Kılıçdaroğlu, emniyetteki yer değişiklikleriyle ilgili bir soruya karşılık, faturanın öncelikle polise çıktığını savundu. Kılıçdaroğlu, yer değişikliğine uğrayan polislerden yargı yoluna başvurmalarını istedi.
 
"Baykal'a yönelik komplo"
 
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik "Komplo iddiaları" ve Baykal'ın soruşturmaya yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 
"Sayın Baykal'a yönelik yapılan komplonun hemen arkasından Erdoğan'ın bir açıklaması oldu. 'MİT'e talimat verdim, kim yaptı bulsun' diye. Bugüne kadar hiçbir şey olmadı. Ben, bunu yetkililere sordum zaman zaman 'ne oldu' diye. Bir ülkede anamuhalefet liderine karşı böyle bir komplo yapılıyorsa, bunu ortaya çıkaracak siyasi otoritedir. Benim kişisel kanaatim ortaya çıkarılması için ciddi bir çaba sergilenmiyor."
 
"İlla CHP'li mi olması gerekiyor?"
 
"CHP ile cemaat arasında zımni bir anlaşma yapıldığı"na dair iddialara ilişkin görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu, "Hayır efendim. Biz de zaten hayretle okuyoruz. Şimdi haksızlığa uğrayan bir insanı illa benim korumam için CHP'li mi olması gerekiyor? Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, bir başka soruya karşılık, 5 yıldır tutuklu olan ve kanser tedavisi gören eski İnönü Üniversitesi Rektörü Profesör Fatih Hilmioğlu'nu gelecek hafta ziyaret edeceğini bildirdi.
 
"İşte RTÜK modelini görüyoruz"
 
İstanbul merkezli operasyona ilişkin yayınları nedeniyle RTÜK'ün bazı kanallara ceza verdiği hatırlatılarak, düşüncesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan ne diyordu, 'HSYK'yı değiştirelim, RTÜK modeli gibi bir model getirelim.' Ben de şunu söyledim; 'hakimin yakasında siyasi parti rozeti olmaz' dedim. Hakim olmaz o zaman. İşte RTÜK modelini görüyoruz" diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Dört bakan, onların çocukları ve yakın çevresinin çok ciddi bir yolsuzluk olayının içinde olduğu görülmüştür. Bakan çocukları tutuklandı, bakanlar görevlerinden ayrıldı, böyle bir tablo. Bu tablo bizim tarihimizde ilk kez gerçekleşiyor" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, "Eğer gerçekten Bakanlar Kurulunun içine çöreklenen bir yapı varsa ve bu yapı diğer organlara, bürokrasinin içine, iş dünyasının içine yerleşmişse ve beraber devlet hortumlanıyorsa ciddi bir sorunumuz var demektir" şeklinde konuştu.

aa


Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,823 µs